Langrennskurs – Klassisk

kr 2.000

Onsdager vinteren 2019 vil det være mulighet for å melde seg på skikurs med Team Kristiansen. På langrennskurs vil du lære deg klassisk skiteknikk og få personlige tilbakemeldinger på teknikk. Kursene går over 4 uker. Formen spiller ingen rolle, her er alle velkommen, og de fleste føler stor fremgang og mestring allerede etter et par ganger. Kurset vil bli individuelt tilpasset.

 

Nullstill
Varenummer: I/A Kategorier: ,
 

Beskrivelse

Vi åpner for påmelding til sesongens skikurs! Er din bedrift interessert i skikurs så ta kontakt for skreddersøm

Oppstart andre uke av januar dersom forholdene tillater det.

Hver kursdag starter med å varme opp uten staver.  Etter oppvarmingen tar vi fram stavene og finner nye strekk der vi øver oss på hvordan vi best mulig skal benytte teknikken i forhold til terrenget og føret, når det lønner seg å gå over til dobbeltak med og uten fraspark. Vi gir fortløpende tilbakemelding, korrigeringer og ros. Det øves videre på teknikken i forhold til terreng/underlag, flatt, motbakke i forskjellig vinkel osv.

Vår filosofi og pedagogikk går ut på å holde deltakerne i bevegelse mer eller mindre hele tiden. Det gjelder å gjenta og gjenta bevegelsene, også kalt drill, – helt til bevegelsene og motorikken går av seg selv uten at du trenger å tenke. Erfaringsmessig tar dette noe tid, derfor anbefaler vi våre kurs over 4 uker.

 

Forutsetninger

Man skal ikke være redd for at man er i for dårlig form, vi går nemlig stort sett bare fram og tilbake på utvalgte strekk. Da kan man selv velge hvor mye og hvor intensivt man vil gå.

Vi vil om mulig legge treningene til området rundt Frognerseteren- og/eller Bogstad. Blir det lite snø her flytter vi kursene til egnet sted, ofte Sørkedalen.

Har du meldt deg på et kurs er det en forutsetning at du følger med på våre hjemmesider angående startdato, oppmøte, smøretips osv.

Påmeldingene er bindende.
Forbehold om snøforhold og nok påmeldinger
Ingen kursdager i skoleferier for Osloskolen

 

Kurs datoer

Kurs 01: Onsdag 9.01, 16.01, 23.01 og 30.01 kl. 09.30 – 10.30
Kurs 02: Onsdag 9.01, 16.01, 23.01 og 30.01 kl. 17.30 – 18:30
Kurs 03: Onsdag 9.01, 16.01, 23.01 og 30.01 kl. 18.45 – 19:45

 

Hvor: Frognerseteren og/eller Bogstad Badeplass
Hvorfor: Langrenn er en teknisk aktivitet som er ekstra morsom dersom du har riktig skiteknikk. Disse kursene passe alle, både for voksne, ungdom og barn av begge kjønn.

OBS:
Påmeldingen er bindene
Forbehold om egnede snøforhold og nok påmeldte per kurs

Referanser

Team Kristiansen har drevet langrennskurs i mer enn 10 år og mer enn 15 års erfaring med treningsgrupper i løping og stavgang.

På kurset øver vi på vektoverføring/balanse, rytme, frekvens, timing, kne/fotvinkler, kroppspositur, riktig spenningsnivå og hver kursdag starter med å varme opp uten staver. Etter oppvarmingen tar vi fram stavene og finner nye strekk der vi øver oss på spesielle detaljer som diagonalgang flatt og i lett motbakke. Overgangen diagonal til dobbeltak, fiskebein, nedoverkjøring, bremsing osv. Vi gir fortløpende tilbakemelding, korrigeringer og ros.