Stavgangstrening

kr 3.500

Bli med i den store gruppen stavgjengere som går med utgangspunkt fra parkeringsplassen på Midtstuen. Treningene består av oppvarming, intervaller, instruksjon i stavgang og uttøyningsøvelser.

 

Beskrivelse

Oppstart høstsesongen mandag 16 august.

Trene  EN gang pr. uke: kr. 3500 pr. sesong (Vår, Høst og Vintersesong)

Vårt orginale stavgangstilbud fortsetter med en trening i uka!. Bli med i den store gruppen stavgjengere som går med utgangspunkt fra parkeringsplassen på Midtstuen. Treningene består av oppvarming, intervaller, instruksjon i stavgang og uttøyningsøvelser. Vi trener samlet og siden vi går med staver får alle et godt utbytte av treningen uansett nivå. Vi sees på parkeringen!

NB ingen treninger på fridager for Osloskolen.

Mandag

09:30 – 10:45 – Midtstuen, Parkeringsplassen

 

Kristiansen Teknikken – Nordic Walking

Vi har med våre kunder også vært involvert i et forskningsprogram ved Norges Idettshøgskole (NIH). Man var interessert i å finne effekten av vår Nordic Walking teknikk sammenlignet med vanlig gange uten staver. Målingene ble gjort med avansert laboratorieutstyr under gange nedover, flatt og i motbakke. Resultatene var mer eller mindre sensasjonelle, det har aldri vær målt så høye energiforbruk under Nordic Walking.

I gjennomsnitt var energiforbruket 67% høyere enn vanlig gange. Enkeltmålinger viste opp til 120% høyere forbruk.Like interessant var den subjektive vurderingen av komfort eller ubehag under forsøkene. Gjennomsnittsvurderingen ble en 3′er. Skalaen gikk fra 1 til 10, der 1 var veldig lett til 10 som var veldig hardt. Her belastet man nesten maksimalt, men følte ikke det var så hardt. Vi har de siste årene også introdusert noen nye staver med pumpefunksjon, BungyPump stavene gir en enda høyere treningseffekt enn faste staver.