Ingrid
Kristiansen

Ingrid er utdannet bioingeniør ved Trondheim Ingeniørhøyskole. Hun har vært profesjonell løper i mange år ved siden av å være mor. Hun var på det norske langrennslandslaget fra 1975-1979, og i denne perioden deltok hun for Norge i Olympiaden i Inspruck i 1976 og VM på ski i Lahti i 1978 .Hun kan vise til mange norske mesterskap både på ski (8 stafett gull) og i 25 NM gull i løp, samt 2 kongepokaler, Egebergs ærespris, Nurmiprisen, Morgenbladets gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i 1986 og 1987, 1981 ble hun tildelt Olavstatuetten,og i 1984 mottok hun Porsgrunds Porselænsfabriks Æredspris.

Hun er den eneste person i verden, kvinne eller mann som samtidig har hatt verdensrekordene på 5,000m bane, 10,000 m bane, 15 km landevei, 1/2 maraton og maraton.
Hun har også vært mer allsidig enn noen annen løper i verden med IAAF verdensmesterskapstitler både på landevei, i terrenget og på bane.

Ingrid har vunnet de største internasjonale maratonløpene omkring i verden som Stockholm (3 ganger), Houston (2 ganger), London (4 ganger), Boston (2 ganger), New York (1 gang) og Chicago (1 gang).

Karrieren som idrettsutøver har hele tiden vært i kombinasjon med studier, arbeid og et normalt familieliv med barn. Dette ligger i hovedbudskapet om helhetstanken, et normalt familieliv er det mest konkurransedyktige livsstilsalternativet for personlig mangfold og vekst.

Ingrid Kristiansen

PERSONLIGE REKORDER

Maraton: 2.21.06
1/2 Maraton: 1.06.40
10000m: 30.13.
1500m: 4.05
3000m: 8.34
5000m: 14.37

Arve
Kristiansen

Arve har vært trenende siden før konfirmasjonsalderen. Det begynte med løping. Under studietiden i Trondheim ble det også mye langrenn i tillegg til løpingen. Fikk delta i Strindheims klubbmesterskap i langrenn som gjestedeltaker siden Ingrid var medlem her. Ble da faktisk «klubbmester». De siste 10-15 årene har aktivitetene også inkludert Roing, Padling, Sykling, Nordic Walking, Trugegang, Skikurs og SUP eller Stand Up Padling.

Erfaringene de siste 10-12 årene har primært vært som personlig trener eller PT, samt trening av grupper innen løping, Nordic Walking, langrenn og trugegang.

Vi har med våre kunder også vært involvert i et forskningsprogram ved Norges Idettshøgskole. Man var interessert i å finne effekten av vår Nordic Walking teknikk sammenlignet med vanlig gange uten staver. Målingene ble gjort med avansert laboratorieutstyr under gange nedover, flatt og i motbakke. Resultatene var mer eller mindre sensasjonelle, det har aldri vær målt så høye energiforbruk under Nordic Walking. I gjennomsnitt var energiforbruket 67% høyere enn vanlig gange. Enkeltmålinger viste opp til 120% høyere forbruk. Like interessant var den subjektive vurderingen av komfort eller ubehag under forsøkene. Gjennomsnittsvurderingen ble en 3’er. Skalaen gikk fra 1 til 10, der 1 var veldig lett til 10 som var veldig hardt. Her belastet man nesten maksimalt, men følte ikke det var så hardt.

Utdannelse:
MBA Regis University, Denver USA
Bedriftsøkonom BI, Oslo
Siv.Ing Maskin NTH, Trondheim (Nå NTNU)

Arve Kristiansen

PERSONLIGE REKORDER

800m: 2,00 min
1500m: 4.07min
10 km: 31-32 min
1/2 Maraton 1t 10min
Maraton 2t 34 min

Ingrid og Arve har skrevet to bøker:
Stavgang Nordic Walking for alle
Sprek hele livet

Marte
Kristiansen

Driver MK- Personlig Coaching. Her hjelper hun mennesker til å oppnå sine livsstilsmål, store eller små. Marte brenner for å hjelpe mennesker. Hun har vært barnetrener for allidrett, instruktør på stavgangstreninger, instruktør og veileder på løpetreninger. Mye interesse for mental trening og «tankenskraft», spesielt i en livsstilsendringsprosess. Marte har vært løpeintruktør og trener hos Espern, Hamar. Marte har også hatt bungeetrening, sirkeltrening og vært løpetrener og instruktør hos Family Sports Club, Elverum.

Utdannelse:
Master i folkehelsevitenskap, med vekt på livsstilsendring, Høgskolen i Hedmark
Bachelor i folkehelse, med vekt på fysisk aktivitet, Høgskolen i Hedmark
Årsstudium i mat, ernæring og helse, Høgskolen i Hedmark
Sertifisert Nordic Walking instruktør
Sertifisert Bungypump instruktør
Sertifisert løpeveileder og trener

Besøk Marte sin hjemmeside 

Marte Kristiansen

PERSONLIGE REKORDER

Sondre
Kristiansen

Sondre har en bakgrunn som landslagssyklist i terrengsykling. Høsten 2016 ble han tatt ut til å sykle på Uno-X Norwegian Development Team. Dette er et kontinentallag innen landeveissykling. Laget er eiet og drevet av Lillehammer CK og Ringerike SK. Hovedsponsor er Reitan familien (Rema 1000) som eier energi/drivstoffstasjonene Uno-X og YX.

De to siste årene av videregående og året etter bodde han i Lillehammer hvor han gikk på NTG for å satse på sykling. Han studerte fysisk aktivitet og ernæring på det som da het Norges Helsehøyskole (heter nå Høyskolen Kristiania), i tillegg til at han fortsatte satsingen på sykling.

Han startet med sykling i starten av 7. klasse (13 år), fordi han ville finne på noe annet en fotball. Det var aldri noe seriøst preg over idrett før han valgte å starte på NTG’s terrengsykkellinje i Lillehammer.

Utdannelse & kurs:
Bachelor i fysisk aktivitet og ernæring, Høyskolen Kristiania
Personlig trener, Høyskolen Kristiania
Trener 1 & 2 kurs sykkel, i Regi av Norges Cykleforbund

Besøk Sondre sin hjemmeside

Sondre Kristiansen

PERSONLIGE REKORDER

Thor Kristian
Øvergaard

Thor Kristian har drevet aktivt med padling, var på juniorlandslaget og har flere NM medaljer. I tillegg til å ha deltatt i EM i padling 2007. Thor Kristian har nå blitt en motivert løper, og forbedrer tidene sine fra konkurranse til konkurranse. Tidligere var TK trener for barn- og ungdom i forskjellige idretter, i tillegg har han vært fast vikar for Ingrid Kristiansen på stavgangstreninger, løpetreninger og ansvarlig for kajakkursene. Han har også jobbet som treningsveileder og løpeinstruktør på Actic, Hamar.

Utdannelse:
Forskalingssnekker ( jobbet som snekker i 7 år)
Fagingeniør, Fagskolen i Gjøvik (jobbet i 2 år)
Treningsveilederkurs, Actic
Sertifisert Nordic Walking instruktør
Sertifisert Bungypump instruktør
Sertifisert løpeveileder og trener

Thor Kristian Øvergaard

PERSONLIGE REKORDER

Gaute
Kristiansen

Gaute har en bred erfaring fra ulike idretter og aktiviteter. I barneårene var det langrenn, orientering og fjellturer som gjaldt. Langrenn ble avløst av løping og deltagelse i mange løp av ulik lengde. I den senere tid har aktiviteter som windsurfing, surfing og stand up padling samt fjellklatring vært hovedaktiviteter foruten ukentlige sykkel og løpeturer på mosjonsnivå.

Tidligere drev Gaute nettsiden og butikken SUP.no, Norges ledende aktør innen brettpadling. Fra denne jobben har Gaute erfaring med over 6000 personer på kurs og han har vært fast vikar for Ingrid på stavgang og løpetreninger i alle år.

I løpet av studietiden var Gaute svært engasjert i Norges største klubb, NTNUI med over 14 tusen medlemmer, og satt i en rekke styreverv, deriblant som leder.

Utdannelse:
MSc (Sivilingeniør) fra Institutt for Industriell økonomi og teknologiledelse (MTIØT) – NTNU
Coaching og Ledelse i Idrett, Norges Idrettshøgskole

Gaute Kristiansen

PERSONLIGE REKORDER