Hurtig langtur som passer løpere som ønsker og løpe på ca. 40 min på 10 km når våren/sommeren kommer.

Denne uka bestemte jeg meg for å løpe en hurtig langtur på mølla. Det fine med slik trening er at du ligger litt under terskelen og jobber over tid. Det er flott vintertrening for løpere som vil bli utholdende og sterk til å løpe når våren kommer. [quote float=”right”]Det er ikke jo hardere jo bedre når det gjelder trening! Bruk både beina og hodet. Lytt til din egen kropps signaler og vær flinkere til å justere treningen.[/quote] Denne form for trening drev jeg mye med da jeg var aktiv og løp 10 km på 30 min. Men øktene jeg gjorde den gang modifiserer jeg ned til lignende økter som passer for oss 40 min løpere. Den økta jeg løp i dag vil jeg anbefale til alle som trener på å bli bedre på 5 – 10 – ½ maraton – maraton. Husk vi er bare kommet så vidt inn i det nye året og det er lenge til for eksempel Sentrumsløpet. Husk treningsarbeidet ditt skal ha progresjon både når det gjelder hastighet og lengde på treningene. Det er det dessverre altfor mange som glemmer. Jeg har sagt det før , men gjentar det til kjedsommelighet: Det er ikke jo hardere jo bedre når det gjelder trening! Bruk både beina og hodet. Lytt til din egen kropps signaler og vær flinkere til å justere treningen.

Lykke til!!

Oppvarming 3 km på 5.40 min/km

Hurtig langtur: 7 km på 4.25 min/km

Jogg ned 3 km på 5.40 min/km