Praha maraton 2014 er historie og vi som var der hadde en fantastisk opplevelse.

Som jeg fortalte i går var jeg så heldig at jeg ble invitert til årets Praha maraton. Jeg skulle være med og kaste glans over arrangementet og bl.a. løpe en etappe på 10 km på et mix lag.

Ingrid Kristiansen

Jeg ble satt opp på første etappe og stod i første rekke når skuddet gikk sammen alle favorittene som hadde planer om å løpe hver km. På ca. 2.50 – 3.30, og der stod ”gamle” meg , som er å regne for mosjonist for tiden. Men det er en liten sirkus hest i meg enda oppdaget jeg i dag , for da skuddet gikk løp jeg ut i gammel stil, men bare for en stakket stund. Jeg la meg deretter i min komfort sone fart 4.04 – 4.08 min/km og løp og hadde det behagelig i mine 10 km. Det var gøy. De andre på laget mitt fulgte samme taktikk og vi kom inn på 2.45 t på maraton. Men tilbake til den virkelige konkurransen, der det i herreklasse ble et flott løp som Patrick Terer fra Kenya vant (2.08.07 t) noe uventet. Favoritten Moses Mosop havnet nede på 12 plass med tiden 2.20.37 t (hadde nok ikke fått trent nok etter kne skaden) Det ble også Kenya med Evans Chebert (2.08.17) på 2.plass mens Cuthbert Nyasango fra Zimbable tok 3. Plassen på (2.09.52 t)

Ingrid Kristiansen

I dameklassen ble det heller ikke mye annet enn Etiopia med favoritten Fireiwot Dado på førete plass med tiden 2.23.34 t mens andreplassen tok Fantu Eticha (2.27.31) også Etiopia. Nr. Tre ble Ashete Bekere også fra Etiopia (2.28.04)

Ingrid Kristiansen

Selve arrangementet var fantastisk gjennomført og med start og mål midt i Prahas sentrum ble det en flott ramme rundt hele maratonløpet. Det var 12 000 som deltok fra hele verden, så det er mange som ønsker å løpe maraton i store byer, og Praha er intet unntak.

 Ingrid Kristiansen

Praha kan ikke ha flere deltakere så lenge de ønsker og ha start og innkomst midt i sentrum, så får vi se om de med tiden skifter mening, når maraton løpet deres blir enda mer populært. Jeg vil i alle fall anbefale dette maraton løpet. Det er en grei flat løpe som går opp og ned langs elva som renner midt i Praha samt at vi var innom den gamle bydelen med alle sine historiske land. Å komme til Praha er også ganske enkelt fra Norge, da det går daglige direktefly dit. Kanskje en fellestur til Praha maraton kunne være noe? Noen som er interessert, så ta gjerne kontakt så kan jeg sjekke muligheter for en flott maraton weekend i en av Europas flotte gamle byer.