Kan trening hjelpe på å holde huden yngre?

 images

 

Det er vel ingen tvil om at trening kan hjelpe på aldringsprosessen vår og huden er ikke noe unntak. Men det er også andre viktige faktorer som kan hjelpe. Overdreven soling og dårlige røykvaner er ikke akkurat bra for huden vår, så skal du ha en smidig og ung hud bør en være forsiktig med disse tingene. Et fornuftig kosthold og regelmessig søvn virker også positivt på bl.a. huden vår.

Hvordan skal en så leve for å holde huden yngst mulig lengst mulig. Ja hadde vi visst det eksakt hadde vi virkelig gjort det store. Men noen enkle tips kan være OK :

  1. Ikke røyk: Røyker du akselererer du hudaldringen og rynkene kommer raskere. Allerede etter at du har røkt i 10 år kan man få ”røyke fjes”. Dette pga. dårligere blodsirkulasjon, mindre oksygen til hudcellene.
  2. Gode søvn vaner: Dårlig søvn kan øke tendensen til fine linjer, ujevn pigmentering og slapp og mindre elastisk hud. Når vi får for lite søvn (eller dårlig søvn) produserer kroppen mer av stresshormonet kortisol. Det kan føre til at huden eldes raskere.
  3. Ikke sol deg for mye og bruk solfaktor:
  4. Tren moderat, ikke for hardt: Moderat trening 30 min 2-4 ganger i uka hadde en effekt på hudens aldring. Undersøkelsen er gjort på kvinner fra Canada. De syklet eller jogget ca. 65% av makspulsen, altså rolig/moderat trening. De som derimot trente svært hard hadde en negativ virkning på aldring av huden. Så mottoet er folkens legg treninga på et behagelig intensitetsnivå, da er det større sjanser for å fortsette og du får også da mange helsegevinster.

Kilde: American Medical Society for Sports