Kan vanlig husarbeid gi bra trente kropper?

 3861491

Foto: KK.no

 

Ikke hat moppen eller vaskebøtta. Har du et rent og ryddig hus, er sjansene større for at du har en bedre trent kropp enn de med mindre støv på hjernen. Vi snakker om støvtørking, vasking, mopping, støvsuging og annen vask av huset. Hvis du vil ta i litt ekstra, kan vi nok vaske mer enn gulv, et vindu eller to kan også vaskes. da blir vi enda bedre trent.

Velstelte hjem: Forskere fra Indiana University så på forholdet mellom fysisk aktivitet hos voksne afroamerikanere, og en rekke faktorer i området der de bodde. Det viste seg at trafikkstøy, luftkvalitet, uteområder og gangveier ikke hadde så mye å si for hvor mye mosjon menneskene i studien fikk. Det som utgjorde forskjellene var hjemmene deres. Jo mer velstelt huset var, jo mer trening fikk de som bodde der.

Selvdisiplin? Faktisk fant vi ut at tilstanden inni huset var det eneste som påvirket den fysiske aktiviteten, sier forsker og ekspert på fysisk aktivitet, professor Nicole Keith. Det hadde vi ikke forventet.

Halvtime bak moppen: 30 minutter kan utgjøre en stor forskjell for helsen og for huset ditt. Her er noen eksempler.Hvor mange kalorier bruker vi på de forskjellige aktivitetene?

  1. Gulvmopping: 112 kalorier
  2. Vaske f.eks badet: 200 kalorier
  3. Re senger: 130 kalorier
  4. Vaske vinduer: 125 kalorier
  5. Støvsuging: 90 kalorier
  6. Støvtørking: 50 kalorier

 Kilde: Times