Skritt for skritt hvordan komme i gang med ditt nye aktive liv!

IMG_8393

1.
Det er bare DU som kan gjøre en forandring i livet ditt. Denne bestemmelsen er bare din og det er bare du som kan gjennomføre den. Dersom du bestemmer deg for at: “Jeg vil og har lyst” er det flott

[dropcap2]2.[/dropcap2] Sett deg mål og skriv dem opp

Jeg anbefaler deg og sette deg et langsiktig mål, f.eks. Ett/eller to år frem i tid, første omgang. Deretter setter du deg noen delmål underveis, f.eks. noe du ønsker å få gjort av fysisk aktivitet/trening. Kanskje det er noen kilo du ønsker å gå ned eller trene for å få generell bedre helse. Jobber du langsiktig, jevnt og trutt mot hovedmålet ditt vil du høyst sansynlig nå alle delmålene dine underveis. Dette inspirerer og får deg til å sette deg nye høyere mål.

[dropcap2]3.[/dropcap2] Rydd tid i en travel hverdag. Det gjelder å prioritere

Her er det viktig at du prioriterer dine gjøremål i en travel hverdag.Det er mye en får gjort dersom en blir mer effektiv og prioriterer riktig. Du kan f.eks. løpe/gå/sykle deg en tur dersom du kjører barn til trening. Gå, sykle eller løpe til jobb. Sett av trening i almanakken din som et “viktig møte”. Det er kanskje viktigere å gjøre noe for din egen helse, enn å bruke mye tid på unyttige møter.

[dropcap2]4.[/dropcap2] Ikke ha alle mulige unnskyldninger for å droppe treningen

Vil du bli i bedre form å gjøre noe for helsa di må du nok sette av litt tid og prioritere. Husk fysisk aktivitet er “fersk vare” den må hele tiden vedlikeholdes. Glem dårlig ver og andre unnskyldninger som er lett å bruke.

[dropcap2]5.[/dropcap2] Tren gjerne sammen venner eller familie

Det er alltid enklere å trene sammen med noen. Hva om du hadde ukentlig avtaler med en venn eller to. Da slår en to fluer i en smekk. Flott i en travel hverdag. Noen andre som er OK å trene med er familiemedlemmer, mann/kone/barn, da får en en fin stund sammen. Gjerne ute i frisk luft, det gir et enda større utbytte enn å trene inne. Treningen får flere dimensjoner.

[dropcap2]6.[/dropcap2] Vær tålmodig, det tar tid før du ser fremskritt

I dagens samfunn skal resultatene helst komme før vi har startet, men når det gjelder trim/trening er det nok det langsiktige arbeidet (treningen) som gir resultater over tid både når det gjelder helse og fysisk form.

[dropcap2]7.[/dropcap2] Trening er ferskvare, hjelper ikke hva du gjorde i fjor. Det er nå det gjelder

Det er derfor viktig å ikke legge lista for høyt og sette deg for abesiøse mål for trening i starten. Det er bedre å gjøre litt ofte enn mye sjelden. Prøv å få trening/fysisk aktivitet til å bli en hyggelig aktivitet.

[dropcap2]8.[/dropcap2] Finn en eller flere aktiviteter du liker, da er det enklere å fortsette

Finn en aktivitet du liker (selv om den kanskje er litt “sirumpa” i dagens samfunn. Viktigst er at du liker den å får gjennomført aktiviteten uke etter uke.

[dropcap2]9.[/dropcap2] Start forsiktig og legg opp en plan som lar seg gjennomføre

Start opp forsiktig og legg opp til en fornuftig progresjon i din aktivitets plan. Da har du større sjanse for å greie det.