VM i ½ maraton- hva skjer med utviklingen nasjonalt og internasjonalt?

82023f3e-64e2-4d59-8e7a-d1610c8acb14

 

For et par helger siden ble VM i ½ maraton arrangert iCardiff, og der var det ikke med mange eliteutøvere fra Norge dessverre.  Jeg sitter og betrakter den øverste delen av resultatlista. Og da spesielt kvinnelista. Jeg som gammel Verdensrekord på denne distansen er spesielt interessert i kvinnenes utvikling .

Det forundrer meg veldig at vinnertiden ikke er bedre enn 1.07 t. Hvorfor har ikke resultatene i kvinneklassen hatt samme utvikling som i herreklassen?  Det er det spørsmålet jeg stiller meg. Og hvor er alle de Europeiske jentene? Jeg synes det er synd at vi i Europa ikke har greid å følge opp alle de gode prestasjonene som ble gjort på 80 – 90 tallet.

Hva har skjedd? Det er jo ikke bedre nivå i toppen i dag enn for 25 – 30 år siden, da jeg selv løp på 1.06.40 t. Som faktisk hadde vært godt nok for å vinne VM ½ – maraton i 2016. Jeg er sikker på at vi både i Norge og ellers i Europa har gode nok talenter, men jeg er ikke sikker på at de er ”sultene” nok og at de er villige til å gjøre den jobben som skal til for å gi de Etiopiske og Kenyanske jentene kamp.

Kanskje treningen gjøres vanskeligere og mer komplisert enn det som vi på 80 – tallet gjorde. Ikke vet jeg! Men jeg leser og hører en del om trening som blir gjort i dag og da er jeg ikke så overrasket over at ikke resultatene blir bedre. Nei nå må vi prøve å gi disse Afrikanske jentene litt konkurranse igjen jenter!

Stå på og ikke gjør trening vanskeligere enn det er. Et viktig råd på veien er og ha en jevn progresjon på treningsarbeidet det være seg både intensitet og mengde. Dette for å unngå skader som ofte kommer om vi blir for ivrige

Lykke til!!