Noe for deg? Tips som kan redusere stresset ditt.

 
stress

 

I dagens samfunn stresser vi mer enn før, og hva er årsaken til det? Svaret på dette spørsmålet er vel mange, men skal vi kunne gjøre noe med dette bør vi vel ta en ”opprydding” i vårt eget liv. Hvorfor stresser vi og hva blir vi stresset av? Der er vi vel alle forskjellige, så det er ikke noe entydig svar på disse spørsmålene. Men det er viktig at hver enkelt av oss blir klar over hva som stresser oss, og gjør noen tiltak så raskt som mulig. Dersom vi ikke gjør dette, kan problemene/utfordringene bli et mye større problem for oss. Alle har vi noe stress å forholde seg til, og hvis vi ikke har en effektiv måte å mestre dette på kan det negativt påvirke vår emosjonelle og mentale helse.

Her er 8 tips som kanskje kan hjelpe deg til hvordan du kan forbedre din mentale helse ved å prøve og redusere eller fjerne stress.

  1. Hva om du bestemmer deg for å være ”logget av” minst 1 time hver dag. Det innebærer altså at du slår av mobiltelefonen, datamaskinen og TV en. Tror du at du greier det eller? Gå deg en tur å få litt frisk luft og mosjon. Dersom du har muligheten til å gjøre dette ute i naturen får du dobbel effekt, og stresset kan lettere slippe taket.
  2. Lag en rutine/ritual for deg selv som passer inn i din hverdag. Ritualet trenger ikke å være komplisert. Det kan være så enkelt som å trene en halvtime, gå en tur med hunden, sette deg ned og bare slappe av(uten å få dårlig samvittighet)
  3. Ring en venn eller bruk litt mer tid sammen venner. Det er faktisk vitenskapelig bevist at sterke vennskap kan dempe virkningene av konstant stress.
  4. Prioriter livet ditt riktig. Bruk tid på det som er viktig for deg; helsen din, familien, vennene dine.
  5. Vær ute i naturen så ofte som mulig, den kan ha god effekt på stressnivået ditt. Naturen gir oss en følelse av balanse og fred som er viktig for vår mentale helse.
  6. Endre livsstil. Ja det vet vi vel alle kan hjelpe oss, men det er lettere sagt enn gjort. Alle vet at et         bedre kosthold og nok mosjon kan øke energinivå vårt. Men hvordan komme i gang?
  7. Smil og le. Husk at latter kan være din beste medisin. Latteren kan fjerne spenninger og den kan hjelpe deg og se lysere på livet. Den kan også styrke immunforsvaret, noe som gjør deg mindre utsatt for infeksjoner. Møter du folk i godt humør som smiler og ler så kan det ha en meget stor påvirkning på ditt energinivå. Tenk over det i hverdagen. Smil og le så ofte du kan, det påvirker både deg og omgivelsene positivt.
  8. Det er lurt å gjøre ferdig en arbeidsoppgave i gangen. Har du for mange ”baller” i lufta samtidig, kan man bli stresset av det, og det er ikke og anbefale.

 

Alle er like på den måten at vi har stress og påkjenninger å forholde oss til hver dag. Forskjellen ligger i hvordan man velger å forholde seg til det.

Lykke til!!