Er det noe lurt man kan gjøre med solbrenthet?

 

 

images

 

Du er vel sikkert som meg og mange andre, vi blir litt ivrige med soling når sola endelig er fremme. Det er ikke det at jeg elsker å sole meg, men jeg elsker å være ute i sola enten på sykkel, i kajakk, løpende eller gående. Jeg er vel en litt for rastløs person til å ligge en hel dag å steike meg.

Nei greier du å få meg til å gjøre det tror jeg du er kvalifisert til litt av en premie, men nok om det. Er det noen tips og råd der ute som kan lindre solbrenthet når vi har fått for mye? Jeg fikk nemlig litt mye sol under et par dager på sjøen i kajakk for noen dager siden og flass i ansiktet meldte seg i dag. Finnes det så noen gode råd mot dette?

IMG_4610

Mange mener det er mulig å dempe svien ved å smøre seg med aftersunlotion, det sies at man da kan kjøle ned og fukte de solbrente partiene. Denne kremen skal helst inneholde E – vitamin som kan forebygge skadene fra de frie radikalene som solen skaper. En Aloe Vera krem kan også gjøre samme nytte.

Andre mener at et kaldt bad kan hjelpe på svie og kløe når en er blitt solbrent. Det kalde vannet kan være med på å trekke blodkarene sammen, som igjen kan ta bort litt av svien.

Selv har jeg en tendens til å flasse når jeg har fått litt for mye sol og det kan være irriterende. Hvordan kan man unngå denne flassinga? Det sies at det er et godt tegn å flasse. Dette fordi man flasser når huden har begynt å reparere seg etter for hard soling. Så med andre ord må jeg vel leve noen dager med dette solbrente/flassende ansiktet. Så folkens pass på å være sånn passe lenge ute i sola i gangen da slipper man disse ubehagelighetene.

Men det er lettere sagt enn gjort! Fortsatt god sommer!!