Får aktive mødre aktive barn ?

 

FullSizeRender

Familien Kristiansen på en av sine mange turer.

Det er mange som har spurt meg oppgjennom årene hvorfor jeg har fått så aktive barn, og da mener jeg ikke at de er spesielt konkurranserettet i sin aktivitet, men at de er fysisk aktive mer enn 3-6 ganger i uka. Mulig jeg som mor kan være ”skyld” i denne aktiviteten, da jeg  var mer enn gjennomsnitt aktiv i alle tre svangerskapene (dette fordi jeg var toppidrettsutøver i lange løp. Jeg løp omtrent til siste dag i alle tre svangerskapene). Jeg startet også opp min trening ganske raskt etter fødselene ca. 1 uke.

Sondre kristiansen

Sondre i fint driv. Han er en av landets beste rundbane terrengsykelister Sondre er også med i “Team Kristiansen” treningsveilednings team!!  Han er utdannet ved Norges Helsehøgskole, Fysisk aktivitet og ernæring. Har også PT – utdanning

Men jeg har ikke bare trent for å bli best mulig i min idrett, men jeg har vært fysisk aktiv i  alle andre sammenheng også. Har gått til både barnepark, barnehage, skole og treninger med barna fra de var ganske små. Så jeg har vel ”hjernevasket” de til å få fysisk aktivitet som en del av hverdagen. Jeg mener jo det er en positiv ”hjernevask” i alle fall nå til dags da fedme og innaktivitet blir et større og større problem.

Marte kristiansen370_390283509_n

Marte er en ivrig mosjonist. Hun løper, sykler, padler, SUPér og går på ski. Alt fordi hun liker og holde seg i form. Hun har Master i folkehelse videnskap og er  med i “Team Kristiansen” treningsveilednings team!! Hun kan det med livsstilsendring (kosthold og trening)

Jeg har lest i en britisk studie, publisert i tidsskriftet Pediatrics, som viser at mors fysiske aktivitet har mye å si for hvor aktive barna blir. Studien fulgte mer enn 500 mødre og barna deres. Her så vi en direkte link mellom hvor aktiv moren var og aktivitetsnivået til barna. For hvert minutt moren var moderat til intenst aktiv, var barnet aktiv ti prosent mer sier Kathryn Hesketh, hun ledet studien som ble utført ved Universitetet i Cambridge.

Gaute kristiansen

Gaute er «Mr. SUP» i Norge og er også med i “Team Kristiansen” treningsveilednings team!!

Dette viser at barn ikke er “naturlige aktive”, men deres aktivitet påvirkes av foreldrene, og da spesielt mor, heter det i studien. Det er her jeg forstår hvorfor mine barn er blitt så aktive. De har ikke hatt noe valg med en slik mor som meg, som sjelden eller aldri sitter helt stille. Det er selvfølgelig  flere forklaringer på dette. Når foreldrene er aktive tar de ungene med på aktiviteten. Der har jeg vært bevisst, har tatt med barna på det meste. En annen forklaring er at foreldre i bevegelse er gode rollemodeller, de stimulerer barna til å like fysisk aktivitet. Så kom igjen folkens vær fysisk aktiv både med og uten barn, da vil du være en fin rollemodell for dine barn (eller fremtidige barn). Fysisk aktivitet/trening gir stort sett bare positiv påvirkning.

I dag driver vi med treningsveiledning både for enkelt personer og grupper innen sykkel, SUP, løping, stavgang mm. Vil du ha råd og veiledning så ta kontakt med oss.

Lykke til med en aktiv hverdag!