Sport på TV! Hvem bestemmer hva vi skal få se?

Foto: Dagbladet.no

978x

Selv er jeg over gjennomsnitt interessert i sport, og jeg har i alle år likt og se sport på Norsk TV, stort sett både sommer og vinter. Interessen min har dessverre dalt de siste årene, da jeg synes sportssendingene på Norsk TV er vel ensidig.

Om sommeren får vi stort sett fotball på alle kanaler til enhver tid og om vinteren er det ski og skiskyting til alle tider. Hva med oss som ikke synes fotball og ski er den beste sports underholdningen hele tiden?

Vi ønsker rett og slett litt mer variasjon i sportssendingene. De internasjonale topp stevnene i friidrett er god underholdning, og de får vi heldigvis se på norsk TV. Der ser vi ikke så mange av de beste norske utøverne, og det synes jeg er synd. Disse ”ukjente” norske utøverne hadde trengt litt media omtale slik at vi seerne kan bli bedre kjent med dem.

Disse utøverne trenger rett og slett å bli litt synlige for i det hele tatt å få noen sponsorer, slik at de kan drive idretten sin slik det kreves i dag. Det samme gjelder utøvere som driver andre sommeridretter som kajakk, roing, seiling, sykkel, terrengsykkel, orientering for å nevne noen.

Det som kanskje er like viktig er at vi seere kan bli kjent med litt flere idretter, og lære hva som skal til for å bli god i disse idrettene. Selv har jeg vært på mange Norges Cup i terrengsykling de siste årene og det er jeg sikker på ville vært en fantastisk TV idrett, mye fart og spenning. Dessuten har vi jo en utøver i ytterste verdens klasse, Gunn Rita Dahle Flesjå ( ble nr. 10  i årets OL), så dette burde være interessant. Jeg er sikker på at rekrutteringen til terrengsykling rundbane ville ha gått i været hadde denne sporten blitt vist litt mer i media.

Litt annen vinkling på sportssendingene kan føre til mer rekruttering til de mindre idrettene, de er i alle fall mindre i Norge, store internasjonalt. Dette kan føre til at Norge kommer på kartet i flere idrettsgrener.

De siste årene har vi fått se mer golf på norsk TV og vi vet jo alle hvorfor, jo fordi Tutta (Susann Pettersen) er blant de aller beste i verden. Men hvorfor kan ikke norsk TV sende fra slike idretter uten at vi er aller best? Jeg tror nemlig at flere unge utøvere ville begynt med disse idrettene dersom de kunne blitt kjent med idrettene gjennom media.

Om vinteren synes jeg nok at langrenn og skiskyting får litt vel mye sendetid, og vi seere blir etter hvert litt mettet. Selv har jeg vært skiløper i Norges eliten på 70 tallet (deltok både i VM – og OL på ski), så jeg er i utgangspunktet meget interessert i denne idretten, men selv jeg synes det blir litt mye.

Det som er litt av årsaken til at vi blir mettet er vel kanskje at de samme utøverne går igjen hele tiden, og det er veldig mange konkurranser over kort tid. Vi synes vel alle at det er moro å se Norske utøvere som hevder seg i internasjonal idrett, derfor er vel vinteridrettene ekstra gøy. Verden i vinteridretter er jo ikke så stor. Det er jo ikke mange land som har snø. Tenk bare for en verden, utøvere som Philip og Henrik Ingebretsen, Sondre Moen og Karoline Grøvdal må konkurrere med. Det er hele verden det.

Håper vi i fremtiden kan få flere morsomme, spennende og spektakulære idrettssendinger på norsk TV.