Hvorfor virker trening mot stress?

Ingrid kristiansen, fysisk aktivitet

Har du følt deg stresset noen gang? Jeg regner med at du vil svare ja. Har du prøvd å trene/være fysisk aktiv når du har følt deg stresset? Jeg er ikke så sikker på at svaret ditt er ja nå. Dersom du ikke har prøvd den ”medisineen” kan jeg virkelig anbefale deg det. Hva er det som gjør deg så godt ved fysisk aktivitet/trening? Nesten hele deg har godt av denne ”medisinen”

Hjertet: blodtrykket ditt synker ved all bevegelse og finner tilbake til ditt sunne vanlige nivå. Ja, det vil si når du ikke er stresset.

Immunforsvaret: Dersom du er fysisk aktiv/trener (da ikke for hardt i forhold til ditt nivå) vil holde deg friskere og du er ikke så utsatt for forkjølelse, influensa og andre mer alvorlige sykdommer.

Leveren: Fysisk aktivitet/trening gjør at kroppen regulerer blodsukkeret bedre, og du får et bedre og mer stabilt energinivå hele dagen. Dette gjør at du får et mer stabilt humør og energinivå hele dagen.

Hjernen: Når vi er fysisk aktive/trener tilføres det mer blod til hjernen og vi får mer energi og overskudd (igjen er det viktig at treninga ikke er for hard, da virkningen kan bli det motsatte) til alle de utfordringene vi må håndtere i løpet av en dag. Jeg bruker ofte trening/aktivitet for å kvitte meg med ”stress”. Jeg har best erfaring med aktivitet utendørs, men du må vinne ut hva som er best for deg. Lykke til!

Lårene: trening/fysisk aktivitet gir deg en sterkere og slankere kropp, og det kan i mange tilfeller gi deg bedre selvtillit. Så har du ikke erfart dette, så start med litt fysisk aktivitet/trening allerede i dag.

Ryggmargen: Trening/fysisk aktivitet gjør at ryggmargen danner signalstoffer av typen betaendorfiner, som gjør at du håndterer stress bedre og disse stoffene gjør deg også både gladere og roligere. Enda en grunn til å bli litt mer aktiv.

Binyrene: Ved bevegelse blir cellene mer følsomme for hormoner. Binyrene produserer færre stresshormoner som ellers ville ha svekket kroppen, skadet hjernen og avleiret farlig fett i magen. Enda en grunn til å bli litt mer aktiv

Kilde: I Form