Helhetstrening, hva er det?

IngridKristiansen

 

Vi har skrevet mye om helheten rundt det å bli en komplett mosjonist eller toppidrettsutøver. Her  vil du finner stoff om trim og fysisk aktivitet/trening for barn og ungdom, mosjonister samt for toppidrettsutøvere. Helhetstrening er et konsept basert på en helhetstenkning. Meningen er ikke å gjøre ting komplisert og vanskelig for deg, ett av våre viktigste prinsipper er å gjøre ting enkelt. Vi ønsker heller å berike deg med litt større perspektiver på det du gjør, og at oftest vil en enkel aktivitet ha betydning på mange forskjellige områder.

Hva finner jeg her?

Vi tar deg steg for steg inn i helhetstreningens verden, trening av både kropp, hode og sjel. Vi henvender oss til alle, kvinne som mann, ung som gammel. Om du kun vil trimme litt, trene på vanskelige situasjoner i hverdagen eller er en toppidrettsutøvere som satser på OL, – her vil du finne relevant stoff for akkurat deg.

Vi starter på øverste nivå med  grunnfilosofien,hvor vi legger grunnverdiene for hva vi gjør. For å oppnå noe her i livet er Planleggingen rammeverket og ledetråden, vi lærer deg å jobbe planmessig og målbevisst med klare mål og planer. Det er ikke bare å ønske seg noe her i livet, for dermed å forvente at ting skjer av seg selv.

Mestring tar for seg metoder man kan bruke for å få til store som små mål, mestre vanskelige situasjoner eller “behandle” blokkeringer eller mentale sperrer. Treningslæren tar for seg det grunnleggende du trenger å lære om fysisk aktivitet/trening. Under Treningsveiledning tar vi for oss litt smalere råd for målgruppene Barn/Ungdom, Trim/Mosjon og for Toppidrett.

Under toppidrett blir spesielt utholdenhetsidretter beskrevet og da speselt lange løp (1500 m —- maraton)

Langdistanseløping,

Her finner du altså stoff om fysisk og psykisk aktivitet, trening av kropp og sjel, basert på en helhetsfilosofi- kropp, hode og sjel er avhengige av hverandre for at du skal fungere harmonisk. Denne filosofien danner grunnlaget for aktiviteter på alle nivåer om du er interessert i livsstil, helse, mosjon eller toppidrett.

Erfaringene bygger på  min (Ingrid Kristiansens) karriere som idrettsutøver innen langrenn og løping. Hovedbudskapet er helse, utholdenhet og tankens kraft kombinert med et mer eller mindre normalt familieliv med passe dose humør, trivsel og glede.