Hvorfor går det nedover med de gamle guder?

 

 

Jeg er nå blitt en ”gammel dame” på 60 år og merker selvfølgelig at det går nedover med de gamle guder, men slik er jo livet for oss alle. Regner med at det er flere enn meg som merker dette. Ikke fortvil slik er det dessverre når vi blir eldre.

Selv med brukbar trening greier vi ikke å holde samme tempo som da vi var yngre og det er vel kanskje ikke så rart. For meg er jo dette ekstra ille, fordi jeg løp så fort da jeg var i 20 – 30 – årene.

I min ungdom trente jeg både mye og hardt og tidene jeg oppnådde på alle distanse fra 5000 m til maraton holdt til Verdens rekorder, så det skal vel mye til for å matche dette når man kommer opp i årene. Jeg har godtatt denne tilbakegangen for mange år siden, men jeg synes enda det er gøy å trene både løping og andre kondisjons øvelser som padling, roing, langrenn, sykling.

Det er jo godt å se at riktig og mye trening fører til gode resultater. Det er dette jeg driver med enda, og jeg er nok over gjennomsnittet i god løpeform til å være over 60 år.

Mye av min hverdag nå går med til å motivere/inspirere løpere på alle nivåer til å nå sine MÅL.

Ønsker du hjelp eller råd så ta kontakt. Jeg tror og mener jeg kan hjelpe deg mot dine mål.

Jeg skal komme med eksempler på to økter (samme økta, men formen er blitt noe dårligere på 30 år) som forteller hvordan denne utviklinga har gått. Da jeg var på mitt beste i midten av 1980 – tallet hadde jeg ofte (kanskje en gang hver 4. Uke denne økta)

Denne økta var et fint mål for meg for å se om jeg beveget meg i riktig retning treningsmessig. Greide jeg plutselig ikke denne økta en måned, gikk jeg tilbake i treningsdag boka mi for å se hva jeg hadde gjort for å justere. Som oftest greide jeg og ta meg inn igjen.

 

Den gang jeg løp 10 km på ca. 30 min, var denne økta lett å gjennomføre under/på terskel puls. Den gang hadde jeg terskelpuls på 178 – 180                                                               

Oppvarming 15 min Selv valgt fart
5 min 4.00 min/km
10 min 3.10 min/km
5 min 4.00 min/km
5 min 3.05 min/km
5 min 4.00 min/km
10 min 3.10 min/km
Jogg ned 15 min Selv valgt fart

 

 

I dag løper jeg 10 km på ca. 40 min, og da er denne økta en fin økt å kjøre. Det som er viktig er at pulsen ikke kommer over terskelpuls. Terskelpulsen min i dag er ca. 162 – 164

Oppvarming 15 min Selv valgt fart
5 min 5.20 min/km
10 min 4.15 min/km
5 min 5.20 min/km
5 min 4.05 min/km
5 min 5.20 min/km
10 min 4.15 min/km
Jogg ned 15 min Selv valgt fart

 

Noen spørsmål eller? Ta gjerne kontakt for hjelp og råd i ditt treningsarbeid!!