Alle har tid å trene?

 

 

Har du ikke tid til å trene?

Ved å investere cirka tre timer hver uke, dette tilsvarer 1,8% av tiden din. På denne tiden kan du komme langt og nå målene dine. Derfor er det bare deg selv du lurer når du dropper treningsøkter og syter over at du ikke har tid til å trene.

Mange sliter med at døgnet har for få timer. Tiden strekker ikke til. Veldig mange mener at de ikke har tid til å trene eller være fysisk aktive. Dette mener jeg er en dårlig unnskyldning. En treningsøkt trenger ikke vare mer enn 30- 60 minutter. Dette tilsvarer 2-4 % av dagen din. Dette har man tid til, om ikke ta deg tid. Du vil takke deg selv senere.

Man får som regel tid til det man har lyst til om man bare strukturerer og planlegger. Selvfølgelig finnes det unntak, og visse dager det kan være umulig. Men når folk sier de ikke har tid generelt i hverdagen. Da tenker jeg de ikke har lyst, og bruker dette som en enkel unnskyldning. Kroppen skal du leve i resten av livet, og du gjør deg selv en stor tjeneste om du setter av minst 30 minutter til lett aktivitet hver dag. Trening utenom dette er bonus. Viktigst er det at man trener og aktiv med noe man trives med, dette vil garantert gi energi, overskudd og generelt bedre helse. .

Husk all aktivitet og trening er bedre enn ingen trening, uansett nivå og målsetning. Kom deg opp av sofaen og bruk heller tiden på å få overskudd.

Husk: du trenger ikke trene, så lenge du er fysisk aktiv! 

Alle har tid

Har du ikke tid? Så ta deg tid. Ved å trene og være aktiv, om ikke daglig men i hvert fall ukentlig, vil du merke at du blir mer effektiv i alt annet du gjør. Du vil bli i bedre form både psykisk og fysisk, du vil få en bedre allmenntilstand. Noe som gjør opp for tiden du “tapte” på å være i aktivitet. Og for ikke å glemme mestringsfølelsen, den vil garantert komme når du ser fremgang i aktivitetsnivået ditt. Alt i alt, ta deg tid og du vil kanskje bli den beste versjonen av deg selv?

Bruk fantasien om tiden er knapp. Det gjelder bare å strukturere og planlegge. Du kan til og med slå to fluer i en smekk ved å sykle, løpe eller gå til jobben eller skolen? Eller du kan ta med barna på sykkeltur eller gåtur, du kan gjøre enkel “sirkeltrening” på stuegulvet hjemme, du kan kjøpe deg en spinningsykkel eller tredemølle som du kan ha lett tilgjengelig hjemme.

Liten investering, god gevinst

Det skal ikke så mye til, men det har veldig stor betydning for det. Små tiltak kan gjøre store forskjeller. Det finnes nesten bare positive ting ved å være aktiv. Jeg anger aldri på en trening eller aktivitet jeg har gjennomført, jeg angrer heller om jeg droppet det. Hvis du tenker deg om, så er det innmari lite tid som skal til. Si at du trener 3 timer i uka, det utgjør altså 1,8% av tiden din, det er veldig mange prosent igjen.

Men for å ikke glemme en vesentlig ting. Vi mennesker er jo så innmari forskjellige og noen liker ikke og trene eller har aldri hatt lyst til det. Det er også noe å respektere, så klart. Eller for deg som absolutt ikke har mulighet til å trene av en eller annen årsak. Men til deg som kun skylder på tiden, det er altså en dårlig unnskylding.

Trening er ferskvare, med dette mener jeg at det må skje regelmessig for at det skal opprettholdes. Det hjelper ikke å ha noen gode økter også vente noen måneder og starte igjen. Jo mer regelmessig, jo bedre. Det gjelder å lage det som en vane, sett deg mål og skriv dem ned. Finn en trenings venn og det blir mer motiverende å nå målene sammen.


Har du lyst så får du til det du vil. Ta deg tid og ta vare på kroppen din som om det skulle vært noen andres. 

Foto: Jon Anders Martinsen

– MK –