Heia helårskroppen!

Helårskroppen?

I dagens samfunn er det alt for mye snakk om kropp og utseende. Dette har ført til at flere og flere har et dårlig forhold til egen kropp og utseende. Hvorfor har det blitt slik?

Det er hele tiden snakk om  “trent kropp”, “den perfekte kroppen”, “sommerkroppen” , “feriekroppen”. Men hva er egentlig definisjonen på disse “kroppene”? Hva med en sunn og frisk kropp året rundt? Det er vel det sunneste på alle måter, for både kropp og sinn!

Media skaper kroppspress
All snakk om kropp og lignende i media har nok gjort kroppspresset enda verre. Det viser seg nemlig at flere og flere mennesker, spesielt unge har unormale holdninger og tanker om seg selv og mat i form av spiseforstyrrelser. Dette fører ofte til negativ oppfatning av egen kropp. Et for stort fokus på og snakk om “perfekt kropp” eller lignende kan bidra til press og uro rundt spørsmål om man er tynn nok, løper langt nok eller er attraktiv nok.

Går alle i dvale? 
Høsten og vinteren er også en tid der mange går i “dvale”. En tenker ikke like mye på hva de spiser og hvordan og hvor mye de beveger seg. “Vi tar det til sommeren”, tenker mange. Kanskje vi oftere velger en inaktiv hverdag når det er mørkere og tristere ute? Dette er menneskelig; det er naturlig å heller velge teppet i sofaen fremfor en tur ute i kaldt og surt vær. Men hva med å være litt aktiv hele året, uansett vær og føre? Det er sunnere både for kropp og sinn. En “helårskropp” uten noen form noen perioder med skippertaktrening og fasting er det mest naturlige for oss mennesker.

Vær i litt aktivitet hele året og ha et sunt forhold til trening og mat.

Hvordan trives med egen kropp?
Det viktigste er å trives i egen kropp og generelt være sunn nok, gjennom hele året. Mitt beste råd er å finne en egen rytme ut ifra hva som er best for deg selv og dine egne behov. Uten ytre påvirkning. Det er nok lettere sagt enn gjort, men prøv å anstreng deg for å ha et kritisk syn på kroppspresset som formidles, særlig gjennom sosiale medier, og generelt på nettet og i media. Du kan være sunn uten six-pack, være slank og samtidig spise sjokolade når du har lyst, selv om du ikke trener hver dag. Gjør det som passer deg. Trening som fungerer for deg, trenger ikke passe for andre, og vice versa.

Alt med måte
Tren og vær aktiv fordi du synes det er gøy og fordi det gir deg overskudd og energi? ikke for å forbrenne sjokoladen du spiste i går. Alt med måte. Det viktigste er at du liker deg selv og din kropp akkurat som den er hele året. Ikke sammenlign deg med andre, vær stolt av deg selv og lytt til egen kropp.


Heia helårskroppen!

– MK –