Du kan om du vil

Ikke la andre begrense dine muligheter

Jeg har tenkt mye over hvor mye man egentlig klarer dersom man har hodet med seg. Det hjelper ikke om du er i veldig god fysisk form om du ikke er i psykisk form. Hodet og kroppen henger sammen og det er en grunn til at psykisk og fysisk helse påvirker hverandre.

Jeg har tenkt mye over dette når jeg har vært gravid og fått barn. Hva kroppen får til og hvor viktig det er å ha med hodet på laget. Jeg jobbet som sagt mye mentalt under svangerskapet. Akkurat fordi det var viktig for meg å forberede hodet på endringen som skjer med kroppen og endringen som ville skje med livet når Millian kom.

Poenget mitt med denne bloggen er å få frem hvor viktig mental trening er for alle, uansett hva målet i livet ditt er. Du får til så innmari mye mer om du har hodet med på kroppens lag. Du klarer mindre fysisk om hodet ikke vil være med rett og slett.

Jeg har alltid fått høre at jeg er sta, det er nok noe som ligger til familien. For dersom vi begynner å diskutere kan du banne på at alle står på sitt. Haha. Men for meg har min stahet hjulpet meg. Det har hjulpet meg til å være aktiv når jeg var gravid. Jeg bestemte meg for at aktivitet skulle jeg holde på med så lenge jeg kunne. Noen dager var veldig tunge, men det hjelper alltid å være aktiv. Det slår aldri feil. Jeg angrer aldri på aktivitet som er gjort. Det samme gjaldt under fødselen. Da kom staheten min frem. Barseltiden har det også hjulpet. Jeg har vært ute på tur med eller uten vogn helt siden jeg kom hjem fra sykehuset. Dette fordi dette er “mentalhygiene” for meg. Dersom jeg er aktiv påvirker det meg positivt mentalt. Du vet selv hva som gjør deg skikkelig glad og energisk? Det er veldig viktig å fortsette med dette. Dersom hodet har det bra, har kroppen det bra. Rett og slett.

Hodet og kroppen henger sammen av en grunn. Det er fordi de skal spille på lag. Dersom de ikke gjør det vil du ikke ha det optimalt. Enten det går ene eller andre veien. De påvirkes av hverandre, enten du ønsker det eller ei. Husk at du får til det du vil, uansett. Ikke hør på hva alle andre sier eller mener. Stol på deg selv og ditt hode og kropp. Gjør det som er riktig for deg og jobb litt mentalt og litt fysisk daglig så vil du bli den beste versjonen av deg selv.

Trenger du hjelp ta kontakt med – MK –