Hvordan få motivasjon til å trene?

Alt hjelper

Nesten alle mennesker opplever før eller siden at motivasjonen for å trene forsvinner.

Noen ganger sniker det seg på, fordi du opplever arbeidsoppgavene som kjedelige. Andre ganger begynner det fordi du innimellom får perioder hvor fremgangen er treg eller fraværende, eller fordi du føler at det stjeler for mye tid fra andre deler av livet. Eller en klassiker er at du blir høstdeprimert og terskelen blir altfor høy! Uansett hva årsaken er gjelder det å være forberedt når utfordringen dukker opp.

Ingen unnskyldinger

Det viktigste er å slutte å finne på unnskyldninger. Vi har alle kjent på tidsklemma, eller støle muskler – eller andre ting som får oss til å ty til sofaen. Men ingen unnskyldning er god nok når det handler om å blåse i helsen. Ikke flere «men»! Det er snakk om planlegging

Alt hjelper

Husk at du må være fleksibel. Alt hjelper. All aktivitet duger og gir helseeffekt. Utnytt den tiden du har, enten det er 30 minutter eller mer.

Gjør noe

Altså, bare gjør noe. Orker du ikke trene er dette greit. Det viktigste du likevel gjør mot helsen din er å være aktiv. Hver dag. Gå til jobb, skole, butikken og vær aktiv i hverdagslivet. Dette kan holde for mange.

Gjør aktivitet og trening til en vane

Det å ha god helse og være fysisk god form er ingen luksus, men en nødvendighet. Dette er en god investering for alle uansett. Dersom du tenker på aktivitet og trening som noe nødvendig og viktig vil det kanskje bli lettere å gjøre det til en vane? Da blir det automatikk i det- som å pusse tennene feks.

Sett mål

Motivasjon er nøkkelen til å få det til. Sett deg mål som passer og motiverer deg.

Du trenger ikke utstyr

Man må ikke være medlem av et treningssenter for å trene. Naturen og hjemmearealer holder i massevis! Mange aktiviteter trenger du bare joggesko.

Vær bevist

Vær bevist og bestemt hvor ofte som er realistisk for deg å trene. Lag det til en vane og prøv å holde deg til de gangene du har bestemt deg for.

Begynn på ditt nivå

Husk å ikke sammenligne deg med noen andre eller hvor godt trent du var for noen år siden. Begynt sakte og Ta det gradvis. Du får ingenting igjen for å starte for fort og for ofte. Da vil du se en progresjon og det er motiverende.

Ha det gøy

Viktigst av alt er å ha det gøy. Tren noe du trives med. Dette gjør at det er mye lettere å holde motivasjonen oppe!

Heia deg!

Trenger du hjelp og råd ta kontakt da vel: – MK –