Kan vi finne en snarvei til god form?

 

 11141772_10156305421040243_20817267074474413_n

I dagens samfunn snakkes det og skrives det så mye om hvordan finne den gode fysiske formen. Vi kan lese om raske ”kurer” som gir deg toppformen bare på noen få uker. Slike ”kurer” har jeg lite eller ingen tro på, da det er det jevne gode arbeidet (treninga/fysiske aktiviteten) som gir resultater i lengden.

Dette har jeg erfart på egen kropp i mer enn 50 år. Det er ingen ”raske ” løsninger. Det som er aller viktigst for oss alle er at vi prøver å gjøre noe fysisk hver dag (og da helst minimum 30 min) Gjør du noe du liker er det ikke vanskelig å trene/være fysisk aktiv 30 min, men gjør en noe en ikke synes er gøy går den ½ – timen veldig sakte.

Kjenner du deg igjen? Liker du å gå så gå, du trenger ikke å løpe dersom du synes det er kjedelig eller tungt. Liker du å danse gjør det. Det jeg prøver å fortelle deg er at det beste for deg er å gjøre noe du liker, da blir det enklere å få det gjennomført. Men er du en av de som ønsker å bli en bedre løper kan dette kanskje være nøkkelen til å komme i gang.

  1. Det er ikke noe nederlag og måtte gå litt under en løpetur. Selv gikk jeg av og til under noen av de lengste løpeturene mine da jeg var i verdenstoppen på langdistanse (så langt tilbake som på 80 – tallet)
  2. Har du lyst til å trene litt intervall betont, så løp korte intervaller. Det er mye lettere å gjennomføre enn lange intervaller. Det som er lurt under intervalltreningene er at pausene ikke blir for lange. Trenger du lange pauser, har du nok løpt intervalldraget for hardt.
  3. Uttøyning er ikke nødvendig. Mange undersøkelser viser at det ikke er noe bevis på at vi unngår å bli støl og stiv om vi tøyer ut. Men noen uttøyninger etter endt trening skader ikke om du synes det er deilig og tøye ut.
  4. Om du prøver å trene/være fysisk aktiv hver dag anbefaler jeg deg og variere aktivitetene gjennom uka. Da får du mer allsidig fysisk trening og du blir ikke så fort lei av ensformig aktivitet.
  5. Hva med og legge inn en fin lang skogstur i løpet av uka. Denne turen kan du gå sammen familie eller venner. Flott trening gir dette, altså ”bare” en tur i skogen. Du får også en ekstra dimensjon inn i aktiviteten din. Du får frisk luft, og opplever naturen på nært hold.

Lyst til å få hjelp til å komme igang? Ta kontakt!! Kanskje en PT – time er noe for deg?

Lykke til !!