Valnøtter er lurt å spise om du vil redusere risikoen for type – 2 diabetes

 index

Ny studie viser at om vi spiser valnøtter kan vi redusere risikoen for type-2 diabetes med en fjerdedel.

Dette er jo en god nyhet for alle oss som elsker nøtter og da spesielt valnøtter. Nå er jo jula her snart og nøttene blir satt frem som kosemat blant all annen juleknask.

Så mye bør du spise i uken: Den nye studien inkluderte 140.000 amerikanske kvinner, og viste at en liten porsjon valnøtter kan ha en beskyttende effekt mot diabetes type-2. Dette er en sykdom som er sterkt voksende på verdensbasis, så hjelper det å spise litt valnøtter for å unngå sykdommen er det lurt å spise disse sunne nøttene.

Det viser seg at bare 28 gram to ganger i uken kan redusere faren for å få diabetes-2 med 24%, sammenlignet med de som sjeldent spiste det.   Resultatene, som ble publisert i Journal of Nutrition, er ikke den første studien som viser at valnøtter kan ha en positiv effekt på helsen. Blant annet har tidligere studier vist at nøtten kan halvere risikoen for brystkreft. Dette er imidlertid en av de største studiene som viser at regelmessig inntak av valnøtter kan forebygge diabetes. Selv om studien ble gjort på kvinner, er det stor sannsynlighet for at det også gjelder for menn.

Reduserte risikoen med 24%: Forskerne ved Harvard School of Public Health i Boston, fulgte 137.893 kvinnelige sykepleiere mellom 35 og 77 år over en periode på ti år for å se hvor mange som utviklet type-2 diabetes. Gjennom hele studien fulgte de nøye med på kostholdet deres, vekt og kroppsfett, i tillegg til at de så på hvor mye nøtter og valnøtter de spiste. Studien tyder på at et høyere inntak av valnøtter kan redusere risikoen for type-2 diabetes hos kvinner. Høyst sannsynlig vil vi se lignende resultater hos menn også.

Resultatene viste at ved å spise valnøtter én gang i uken kunne deltakerne redusere risikoen med 13%, og 24% ved å spise det to ganger i uken.

Valnøtter er blant annet en god kilde til sunt fett, som har evnen til å redusere betennelser i kroppen og beskytte mot hjertesykdom, kreft og leddgikt.

Valnøtter inneholder også dobbelt så mye antioksidanter: Er du fortsatt ikke er sikker på om du klarer å spise mer valnøtter, da er det verdt å merke seg at valnøtter inneholder mye mer antioksidanter enn andre nøttevarianter. Mer spesifikt inneholder valnøtter dobbelt så mye som mandler, peanøtter, pistasjenøtter, hasselnøtter, paranøtter, macadamianøtter, cashewnøtter og pekannøtter.

Valnøtter er også rike på vitamin B6 og kalsium – sistnevnte er viktig for beinbygning og skjelett. Så folkens: spis mer valnøtter!!

Kilde: Journal of Nutrition