Kan vanlig husarbeid gi trening?

 IMG_3266

Husarbeid er ikke den morsomste jobben jeg gjør, men legger jeg den inn i den ukentlige treningsplanen min går alt så mye bedre. En real omgang med vaskebøtta eller støvsugeren kan gi god trening. Det har jeg virkelig erfart. Ikke hat moppen, vaskefilla eller støvsugeren fordi kroppen din ”elsker” dem. Er du en av de som har et rent og ryddig hus og vel og merke gjør jobben selv, da er sjansene større for at du har en bedre trent kropp enn de med mindre støv på hjernen, ifølge den Amerikanske avisa Times. Vi snakker om støvtørking, mopping, støvsuging og annen vask av huset.

Rene hjem: Forskere fra Indiana University så på forholdet mellom fysisk aktivitet hos voksne afroamerikanere, og en rekke faktorer i området der de bodde. Det viste seg at trafikkstøy, luftkvalitet, uteområder og gangveier ikke hadde så mye å si for hvor mye mosjon menneskene i studien fikk. Det som utgjorde forskjellene var hjemmene deres. Jo mer velstelt huset var, jo mer trening fikk de som bodde der.

Selvdisiplin? Faktisk fant vi ut at tilstanden inni huset var det eneste som påvirket den fysiske aktiviteten, sier forsker og ekspert på fysisk aktivitet, professor Nicole Keith. Det hadde vi ikke forventet.

Halvtime med moppen, vaskebøtta eller støvsugern: 30 minutter kan utgjøre en stor forskjell for helsen og ikke minst for huset ditt. Her er noen eksempler.

  1. Gulvmopping: 112 kalorier
  2. Vaske f.eks badet: 200 kalorier
  3. Re senger: 130 kalorier
  4. Vaske vinduer: 125 kalorier
  5. Støvsuging: 90 kalorier
  6. Støvtørking: 50 kalorier