Tren før frokost og forbrenn mer

Bli en morgentrener

Sliter du med å komme deg på trening, fordi du har lite energi, fordi du liker dra deg om morgningen eller fordi du heller vil ligge på sofaen etter skole eller jobb?

Vi mennesker er lagd slik at vi ofte velger det som er lettest og mest behagelig for oss. En av de mest bruke unnskyldingene vi bruker fordi vi ikke trener er at vi ikke har tid. Men man har ofte tid til det man har lyst til har jeg selv erfart. Det gjelder bare å planlegge.

Alle vet vi jo hvor lett det er å droppe treninga når du kommer hjem fra jobb, for du er bare «så sulten og sliten at du må bare slappe av litt først». Og vips så har sofaen stjålet hele kvelden din. Er du en av dem som har venner som står opp å trener før du selv har våknet? Beundrer du disse? Du kan bli en av dem selv, med litt innsats. Å trene på morgningen har mange fordeler.

Starter dagen med overskudd

Når du starter dagen med trening eller aktivitet kan jeg love deg at du har god samvittighet og masse overskudd resten av dagen. En annen stor fordel er at man føler seg enormt frisk og rask, og energinivået oppleves høyere dersom man har trent før en arbeids- eller skoledag.

Men dette må ofte bli en vane før man kanskje synes dette er behagelig og gir energi. Det gjelder å forbedre seg på kvelden. Bestem deg for at du skal opp og legg klart treningsklærne, da er det større sannsynlighet for at du faktisk trener.

Skal jeg trene før eller etter frokosten?

Dette er smak og behag, hva man trives best med. Men man kan fint vende seg til å trene på tom mage. Det kan være uvant og ubehagelig de første gangene. Men man sparer mye tid på morgningen om man klarer trene på tom mage. Morgenøktene trenger ikke være lange, man får gjort mye på 30-60 minutter. Det lønner seg uansett å utsette intervalltrening og tung styrketrening til senere på dagen, eller etter mat. Dette er fordi kroppen ikke er optimalt rustet til så hardt arbeid tett opptil oppvåkning. Går du for hardt ut vil du derfor ha større skaderisiko, og det er lettere at du da gir opp de gode vanene.

Men husk, det er viktig å drikke vann før du går ut. Man er ofte dehydrert etter en natt søvn. Du kan gjerne ta deg noe lett og energirikt å spise før økten, men husk å ikke spis for mye da dette kan ødelegge økten. I form av kvalme eller hold.

Det kan være en idé å trene før du har spist, i hvert fall hvis målet er å forbrenne mest mulig. Hvis du trener på tom mage om morgenen vil du faktisk kunne øke fettforbrenningen og redusere bruken av karbohydratenergi. Grunnene til dette er fordi etter en natt med søvn, er karbohydratlagrene i kroppen vår nesten er tomme. Derfor må kroppen bruke fett som energi.

Gi det litt tid

Det er helt individuelt når man synes det er best å trene, vi er forskjellige og liker å trene på forskjellige tidspunkt. Likevel kan morgentrening være et godt alternativ om man sliter med energinivået etter skole/jobb. Mange mener at å trene på ettermiddagen er det mest idelle fordi da er kroppstemperaturen optimal og muskelen er mer våkne enn på morgningen. Men dette er også en tid de fleste liker å tilbringe på sofaen. Da er det ekstra godt om treningen er unnagjort på morgningen.

Morgentrening handler om rutiner. Gi det cirka 2 uker, og det vil bli en vane som blir lettere og lettere å gjennomføre. Du vil nok ikke angre når du først er i gang. Gi det en sjanse, kanskje morgentrening er noe for deg?


Lykke til! Ønsker du hjelp for å komme igang med et mer aktivt liv ta kontakt med meg!!