TANKENS KRAFT. Sterkere enn du tror.

Tankene styres både bevisst og ubevisst. Eks. I morgen tidlig skal jeg våkne klokka syv. Om kvelden ligger du i senga og tenker denne tanken gjentatte ganger. Når morgenen kommer, pleier de som har tenkt slike tanker å våkne tidlig. (ofte akkurat det tidspunktet de har tenkt på). Om kvelden i senga er tanken bevisst, men når den vekker deg er den ubevisst. Dette viser at tankene ikke «forsvinner» når du har tenkt dem, de legges på «minnelager» som kan påvirke deg ubevisst.

Et godt eksempel på tankens kraft er «placeboeffekten». Ofte kan sukkerpiller hjelpe langt. Et annet godt eksempel er idrettsutøvere/skuespillere som ofte blir syke ved viktige konkurranse/premiere. De har tenkt mye på dersom de blir syk så ………. Tankens kraft utløser derfor ofte sykdom.

Selv har jeg god erfaring fra min toppidrettskarriere, hvor sterk tankens kraft kan være. De fleste av mine topp prestasjoner kom etter at jeg hadde begynt å trene ”mentalt” med Willi Railo.

Selvfølgelig er det ikke nok å trene mentalt, men ved siden av den tøffe treninga jeg gjorde fysisk ved hjelp av min trener Johan Kaggestad kom virkelig resultatene da jeg begynte å trene systematisk på tankens kraft.

Det ble fokusert på tankenes kraft, og ikke minst bryte ned mentale blokkeringer. Jeg jobbet også mye med banebrytende arbeid. I tillegg ble plan- og målarbeidet mer konkretisert. Det ble satt dristigere og spenstigere mål. Drill og atter drill førte til en ubevisst akseptering av målene. Det ordentlige gjennombruddet kom da jeg virkelig fikk tro på og aksept for at jeg kunne vinne.

Har du prøvd å jobbe med tankene dine systematisk? Jeg anbefaler dette.

Trenger du råd og hjelp ta gjerne kontakt: