Er du interessert i livsstilsendring som fungerer?

Marte er min samboer, kjæreste, treningsvenn og motivator. Jeg er en person som alltid har vært aktiv og trent mye i løpet av livet og liker å være fysisk aktiv generelt i hverdagen. Jeg har vært idrettsutøver, og trente da mye i løpet av en uke. Jeg sluttet med dette fordi jeg fikk fast jobb og jeg ble sammen med Marte. Jeg hadde en aktiv jobb og Marte og jeg har alltid trent mye.

Men det året jeg slutte å jobbe og startet på skole for å ta en høyere utdanning ble jeg mindre aktiv, men fortsatte å spise like mye som alltid. I tillegg fikk jeg jobb som nattevakt. Noe som tok på, og forandret livsstilen veldig. Etter ett år gikk jeg fra å veie 93 kilo til 103,5 kilo. Jeg skjønte og så ikke dette selv, men Marte var tøff nok til å si det til meg. Jeg reagerte først med at jeg ble veldig sint og skuffa over dette. Men jeg skjønte etter hvert at dette var for mitt eget beste. Hun ville bare hjelpe meg. Det som var bra var at hun forklarte det så enkelt og jeg ble motivert veldig fort. Jeg fikk en oversikt over hva jeg skulle spise/ikke spise og hvor ofte jeg skulle spise. Jeg fikk også beskjed om å bli mer aktiv i hverdagen, dette ville gi mer overskudd i tillegg til helsegevinst. Jeg ble veldig motivert av å få støtte, etter 3 måneder med “Matplaner”, aktivitet og treningsråd og enkle “mentale øvelser”, gikk jeg fra 103,5 kilo ned til 90 kilo. Siden har jeg veid det samme, og jeg har blitt mer bevisst på mine valg i hverdagen.


Jeg trodde ikke at 13 kilo skulle utgjøre så mye, men jeg fikk veldig mye mer energi, fungerte bedre på skolen/jobben, sov bedre og hadde generelt mer overskudd. Jeg fikk også veldig mange komplimenter fra venner og familie om den “nye meg”. Generelt føler jeg meg bedre nå, og livsstilsendring trenger ikke være så komplisert. Dette kommer så klart an på hvordan utgangspunktet er. Men for meg var det bedre og lettere enn jeg selv hadde trodd. Jeg hadde ikke klart det uten de rundt meg, men det er veldig deilig og man får en god mestringsfølelse når man har gått i gjennom noe sånt.

Marte hjalp og fulgte meg opp, selv om dette var vanskelig til tider, ga jeg ikke opp. Marte brukte meg som en slags “prøve kanin”. Hun er veldig flink til å sette seg inn i andre menneskers situasjon og tar utgangspunkt i hvor du er og hvor du vil. Når Marte hjalp meg, var hun enda student. Nå er hun ferdig utdannet og passer veldig til å jobbe med å hjelpe andre mennesker med å nå sine mål. En viktig del av endringen min skjedde i “hodet”. Mental trening er en stor del av en livsstilsendring. Dette er noe Marte kan mye om, og som er veldig spennende del. Jeg tror at den mentale biten var en viktig del av min livsstilsendring. Og jeg anbefaler at man jobber med hodet, kroppen og med matinntaket.

Takk for den hjelpen jeg fikk Marte!! 
Årene etter har Thor Kristian vært mer aktiv enn på lenge. Og han har holdt seg på 90 kilo, hans ideal vekt.  Han er veldig glad i å konkurrere og løper de løpene han kan i løpet av året. Han er generelt flinkere til å spise riktig og nok mat. Han har generelt blitt i bedre form, og de 13 kiloene han gikk opp kunne fort blitt til fler, om han ikke hadde tatt tak i det når han gjorde. Mitt motto når det gjelder livsstilsendring hos mine kunder er, “det enkle er ofte det beste”. Man trenger ikke gjøre det vanskelig, og det er ofte de små stegene og endringene som faktisk gjør underverket. Håper Thor Kristians historie motiverer. Små steg, stor forandring. Det viktigste er hvordan man føler seg i egen kropp. Man vil alltid være den beste versjonen av seg selv.

 

Trenger du hjelp?

Enten det er kosthold, fysisk aktivitet, trening eller mentale øvelser? Ta kontakt. Jeg er her for deg.