Hvilken aktivitets /trenings skal jeg velge om jeg skal få best utbytte ? (del 2 av 2)

images

 5. Fotball og håndball

Ballspill har aldri vært min greie, men jeg kjenner mange som liker den form for trening. Ballspill gir god kondisjons trening og tiden flyr mens man er opptatt med spillet. Alltid gøy å drive med trening sammen andre. Forbrenningseffekten avhenger av hvor aktiv du er på banen. Sosial, kroppsbærende og intervallpreget trening med mye bevegelse

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 460 kcal Mann, 80 kg: ca. 580 kcal

IMG_2802

6. Gå

For de fleste av oss er gåturer den mest tilgjengelige kondisjonsformen. Jeg har tidligere sagt at gang er en undervurdert aktivitet. Det er liksom ikke ”kult” nok å bare gå. Selv om kaloriforbrenningen er lav kan gåturer bidra til økt hverdagsmosjon, frisk luft, naturopplevelser og transport fra A til B. Gå kan du gjøre i naturen, i byen eller på tredemølle og holde fettforbrenningen i gang. Går du til butikken og hjem kan den ekstra vekten i handleposen bidra til ytterligere energibruk. Stavgang kan være god variasjon, men husk å bruke armene skikkelig. Da kan du øke forbrenningen med 67% .[quote float=”left”]Jeg har tidligere sagt at gang er en undervurdert aktivitet. Det er liksom ikke ”kult” nok å bare gå.[/quote] (det viser et forskningsprosjekt som jeg var med på ved Norges Idrettshøgskole gjort av Ernst Albin hansen). Så jeg anbefaler deg å starte med stavgang dersom du vil ha en skånsom aktivitet som er enkel å lære og som gir god treningseffekt.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 206 kcal Mann, 80 kg: ca. 332 kcal

images

8. Spinning

Selv har jeg ikke vært særlig ivrig på spinningsykkelen, men jeg har mange venner som liker denne treningsformen. Å trene i gruppe til musikk med en god instruktør kan være motiverende. Det kan bidra til at du «pushe» deg selv til å ta i litt ekstra.Effektiv, sosial og enkel trening. Super trening for deg som ikke er i toppform da du slipper støtbelastning på ankler og knær.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 406 kcal Mann, 80 kg: ca. 626 kcal

9. Sykling ute

Sykling ute er en fin aktivitet. Du får en voldsom rekkevidde (kommer langt i forhold til gang eller løping) og det kan være motiverende i seg selv. Sykling i kupert terreng krever mye energi og personlig synes jeg det er ganske krevende. Jeg synes sykling er enten alt for lett eller alt for tungt, men jeg har sannsynligvis ikke syklet nok til å føle den gode flyten. Et mål for meg denne sykkelsesongen var å sykle mer, det har jeg gjort og sykling er blitt myer morsommere. Dessuten har jeg kjøpt meg en ny Trek sykkel som gjorde syklinga morsommere. Forbrenningen vil være avhengig av teknikk og terreng; i motbakker er forbrenningen høy, mens den i nedoverbakker er lav.

Så mye forbrenner du ved middels intensitet i 60 min:
Kvinne, 65 kg: ca. 476 kcal Mann, 80 kg: ca. 724 kcal

OBS: Beregningene i tabellene er basert på såkalte MET-verdier (metabolic equialent of task) som angir hvor mye energi som kreves for å gjennomføre en gitt aktivitet. Verdiene som ligger til grunn, er basert på internasjonale standarder av forbrenning ved ulike aktivitetsformer.
Antall kalorier forbrent på en aktivitet vil alltid kunne variere, hovedsakelig på grunn av svingninger i intensitetsnivå. Den eneste måten å måle helt korrekt på, er å bruke en pulsmåler, som stilles inn etter individuelle mål, og som du har på deg under hele aktiviteten.