Hvordan unngå å bli forkjølet?

bilder.php

Huff du har sikkert opplevd det du også , du småfryser, begynner å nyse og snufse, eller kjenner at det murrer i halsen. Du brygger på en forkjølelse, men har ikke tid til å bli syk. Hva er lurt å gjøre da?

Forkjølelsesvirusene er rundt oss hele tiden, og hele året. Men det er vanligste  at vi blir syke på høsten og vinteren . Hvorfor er det slik? Er det den kalde temperaturen, og det at vi oftere blir nedkjølt som er grunne ? På dette spørsmålet er det vel ikke noe enkelt svar.

Hvilke grep kan man ta nå når høsten er her for fullt?

Er du ute og trener på høsten er det lurt å skifte til tørt tøy rett etter treningsøkta. Det er også lurt å bruke tøfler eller noe varmt på beina når du er hjemme. Det er vel litt gulvkald hjemme hos mange av oss. Selv har jeg god erfaring med og ha noe rundt halsen når jeg er ute i høstlufta (et skjerf, en buff el.)

  1. Unngå å fryse: Det første man bør gjøre er å kle på seg litt ekstra, så man ikke småfryser. Ullsokker og en ullgenser kan være lurt å bruke nå når høsten er her.
  2. Drikk nok: Deretter er det lurt å drikke nok. Når forkjølelsesvirus prøver å angripe deg, hjelper det ofte å drikke nok. Det er i alle fall min erfaring.
  3. Sov nok: Brygger man på noe, for eksempel en forkjølelse hjelper det å sove litt ekstra.

Kilde: Forskning.no