Ingrids siste treningsuke før Sentrumsløpet 1984

Nå er det bare en uke til årets Sentrumsløp og mange av dere er sikkert spente på hvordan løpet vil gå. Dere er  sikkert også usikker på hvordan  dere skal trene og leve den siste uka.

Jeg skal her fortelle dere hvordan jeg forberedte meg før jeg vant mitt første Sentrumsløp i 1984. Søndagen før Sentrumsløpet i 1984 slo jeg Grete for første gang, det var under NM i terrengløp på Hønefoss.

Jeg løp både kort og lang løype og vant begge konkurransene. Grete løp bare den lange, og ble nok litt overrasket over at jeg slo henne. Etter denne helga hadde jeg masse overskudd og tro på at det jeg gjorde av trening var riktig i alle fall for meg.

Uka som følger er uka før Sentrumsløpet der jeg igjen slo Grete (for 2. Gang i samløp) og Zola Budd (fra Sør – Afrika). Du kan se hvordan trenings uka ble gjennomført, både treninga og ikke minst utfordringene en toppidrettsutøver med småbarn må løse.

Dag

Trening

Livet ellers som småbarnsmor

Mandag

Morgentur: Lett løpetur ca. 15 km, 1.00 t

 

Autogen/mental trening frem mot Sentrumsløpet

Tirsdag

Morgentur: Lett løpetur ca. 8 km, 45 min

Kveld: Bakketrening 8 x 1 min slak motbakke, god oppvarming og ned jogg ca. 16 km 1.10 t

Treningen i dag gikk greit både om morgenen og kvelden, gleder meg til Sentrumsløpet. Føler meg i god formF

Onsdag

Langtur i Vikersund sammen Johan og Rosa Mota (som var på besøk i Norge) 1.30 t ca. 22 km

Måtte dra opp til Vikersund å trene, da Arve måtte reise til London i forbindelse med jobben. Jeg hadde ingen barnevakt, så familien Kaggestad stilte opp, som barnevakt for Gaute slik at jeg fikk forberedt meg. Også i dag autogen/mental trening før Sentrumsløpet. Ekstra viktig nå når det ikke går på skinner hjemme.

Torsdag

Morgentur: Rolig trening 10 km, 45 min

Kveld: Fartslek: 55 min; 1 min – 2 min – 3 min – 2 min – 1 min (pause ½ dragets lengde)

Flott å være på Kaggestad gård hos familien Kaggestad. Her fikk jeg fin hjelp i en vanskelig tid som toppidrettsutøver og småbarnsmor og ikke minst en travel opptatt mann som jobbet i oljebransjen.

Fredag

Morgentur: Rolig trening 10 km, 45 min

Kveldstur: Lett løpetur 25 min + 6 SL

Gaute sov lite eller ingenting i natt, så var trøtt og sliten etter natta.  Men dette skal ikke knekke meg før Sentrumsløpet. Autogen/mental trening  20 min i dag også som forberedelser før Sentrumsløpet

Lørdag

Lett løpetur 45 min + 5 SL (stigningsløp)

Jeg levde som en vanlig småbarnsmor, og det synes jeg var OK, men noe slitsomt. Brukte 20 min på autogen/mental trening i forhold til løpet. Veiledet av Willi Railo

Søndag

Sentrumsløpet, nr.1 : 31.25 min

Var i barnedåp hos en nevø før start, møtte til start 45 min før skuddet gikk. Tilbake til barnedåp middag etter seieren i Sentrumsløpet. Ikke helt ideell opplading, men topp når en vinner tiltross for litt dårlig opplading

Trenger du råd og veiledning hvordan trene for å nå dine mål? Ta kontakt med oss i

Team Kristiansen.