En fantastisk dag i kajakk

Startet dagen med frokost ute i hytteveggen på Kotøya, vårt ferieparadis i Eidangerfjorden, bare 7 km fra Porsgrunn sentrum. Vi bestemte oss raskt for at i dag skulle vi ta en dag på fjorden i kajakk.

Vi pakket ned både mat og drikke for en hel dag, for vi vet det at en padletur kan ta mye krefter, spesielt dersom en får vind og bølger.

Turen gikk utover Eidangerfjorden i lite eller ingen bølger og vind og det var herlig. Vi passerte Oksøya, Sandøya og Løvøya før vi satte kursen innover Langangsfjorden. Fremdeles flotte forhold for kajakk, og sola skinte fra skyfri himmel. Dette er virkelig livet.

Jeg synes det er flott å variere min fysiske aktivitet fra ukedagene, der jeg stort sett har løpe – eller stavgangsgrupper. Mye sykling til diverse gjøremål blir det også, så det er ikke noe i veien med aktivitets nivået til ”gamla”. Da vi kom innerst inne i Langangsfjorden  gikk vi i land på en øy for å fyre opp primusen og lage oss litt lunch, men da oppdaget vi et rede med 7 svaneegg,

bilde 6

så vi flyttet oss ganske raskt. Etter en fin lang rast med mye god mat og drikke satte vi kursen hjemover. Da var det litt mer bølger og vind, så turen ble noe tyngre, men desto moroere.

Vi fikk utfordret armene skikkelig. Deilig når vi kjørte inn i vår egen fjord fordi da fikk vi med vind, så de siste 3 km gikk greit unna. Herlig å komme hjem til vårt lille paradis etter en fantastisk dag på sjøen i kajakk. Du verden så lite som skal til for å få en god opplevelse ved bruk av kroppen bare en har litt fantasi og kreativitet.