Pass på at ikke drikkeflasken din er en bakteriebombe!!

Vann er viktig for at kroppen vår skal fungere normalt, spesielt når en trener og er i fysisk aktivitet. Å få i seg nok drikke under en hard og lang trenings økt er viktig for å hindre at kroppen blir dehydrert og yteevnen svekkes.

Men det jeg ser blant mange trimmere/joggere/løpere i dag er at de alltid har med seg denne drikkeflaska, også på korte turer i kaldt vær. Så viktig er det nok ikke å drikke, og så raskt blir man ikke dehydrert. Her er det nok du som må vurdere om du trenger og ha  med deg drikke på trenings turen din.

Dersom du ofte har med deg en drikkeflaske på trening bør du være flink til å vaske denne flasken skikkelig etter bruk om du skal unngå at flaska blir en bakteriebombe. Dette skjer fortere om sommeren når det er varmt og bakteriene har gode vekstvilkår.

Dersom du pleier å ha sportsdrikk i drikkeflasken din, må du være ekstra nøye med renhold. Sukkerholdige drikker gir ekstra bakterievekst og er derfor ekstra utsatt. En kjøpevannflaske behøver du ikke å kaste etter en gangs bruk.

Men det er viktig at du vasker og gjør denne ren før du igjen bruker den. Det samme gjelder alle andre drikkeflasker som en bruker. De kan ikke vaskes ofte nok!

(anbefaling fra mattilsynet)

  1. Bruk kun rent vann
  2. Skift vann hver dag
  3. Vask flaskene hver dag
  4. Hver person, sin flaske
  5. Ikke bruk engangsflasker (tynnere plast, kan ikke pantes)
  6. Bruk flasker som tåler skikkelig renhold
  7. Ha et våkent øye med hvor flaskene brukes og oppbevares