5 enkle tips som kan gjøre deg hverdagsglad

 grønntefeatured-700x466

Nyere forskning viser at vi trenger ikke ekstrem forandring og luksus for å få en lykkefølelse. Forskningen viser at de små hverdagsvaner betyr mye for vår evne til å være positive og glade. Om du får plass til disse enkle tipsene i hverdagen din vil du kanskje få en gladere hverdag! Prøv da vel og se om du blir gladere og mer fornøyd. Det er vel verd et forsøk!!

  1. Hvorfor ikke start dagen med en kopp grønn te? Vi som drikker fire eller flere kopper grønn te om dagen har 44 % mindre risiko for å bli deprimert enn de som drikker det sjeldnere. Det er aminosyren theanin som kan trigge serotoninet i hjernen og det kjemiske stoffet får oss rett og slett til å føle oss bedre. Dette høres jo ut til å være både enkelt og godt. Så hvorfor ikke prøv det!!
  2. Spis en sunn og enkel mat. Prøv å spise mye frisk frukt og grønnsaker gjerne sammen med fisk om det er mulig. Spis minst mulig stekt, søt og bearbeidet mat. Kvinner som spiser sunt har lavere odds for å bli deprimerte. Det har en australsk studie funnet ut
  3. Gå en tur i hurtig tempo. Trening fremkaller endorfiner, som hjelper på humøret i mange timer etter at du har gått turen.
  4. Spis mat som inneholder mye jern. For at kroppen best skal kunne ta til seg jernet, ta kosttilskudd og vitaminer til maten, og sørg for at du får i deg 18 mg med jern dersom du nærmer deg overgangsalderen. Opp til 16 % av kvinner i denne gruppen har jernmangel. Kvinnelige soldater som tok jerntilskudd scoret bedre på humørtester enn de som tok placebo, ifølge en studie.
  5. Hver kveld før du legger deg skal du skrive ned minst 4 ting du var fornøyd med den dagen. Beskriv situasjonene godt. Dersom du gjør dette regelmessig vil du etter hvert se hvor mye kontroll du har over de lyse stundene i livet ditt.

Lykke til!!

Kilde: Prevention.com.