Hvor lenge kan man trene før kroppen trenger drikke?

 FullSizeRender 2

 

Noe som jeg ser mer blant mosjonister i dag enn bare for 10 – 15 år siden er at de fleste har med seg drikke på alle typer trening. De tror høyst sannsynlig at man må drikke selv etter bare noen minutters trening. Du trenger nok ikke drikke så ofte som du tror.

Så du kan la vannflasken være hjemme dersom du ikke skal trene mer enn 60 min og dersom det ikke er ekstremt varmt. Det som man skal være nøye med når det gjelder drikke er at man fyller opp lagrene etter endt treningsøkt, og da kan du godt drikke noe som inneholder både karbohydrater, fett og protein. Da er sjokolademelk en fin drikk.

5048126

Skal du på en lengre løpe – eller sykkeltur, er det lurt å ta med drikke. Og noe som er ekstra viktig er at du ikke starter treningsturen ved å være dehydrert. Dette fordi uten drikke blir du fortere sliten og du kan kjenner at kroppen går tom. Da er det lurt og ha med seg drikke som inneholder noe energi, så vann er ikke det lureste.

Du trenger ikke å drikke mer enn en liter på en treningstur som varer ca. 1.30 – 2.00 t ++ , i alle fall ikke dersom det ikke er ekstremt varmt. Men er du på høydetrening, trenger kroppen din noe mer drikke. Husk det!

Trener du løping er det vanskeligere å drikke nok under lange treningsturer enn om du sykler, det er derfor viktig å fylle godt på etter endt treningstur

Væsketapet er en av hovedfaktorene som kan avgjøre prestasjonsevnen din. Drikker du for lite, kan det gå ut over kroppens evne til å regulere kroppstemperaturen.

Det kan betyr at du blir overopphetet og det er ikke bra dersom du skal prestere. Er du med i en løpskonkurranse når det er veldig varmt er det lurt å avkjøle seg i løpet av konkurransen (gjerne helle kaldt vann på nakke/hals) da det kan være vanskelig å få drukket nok.

20150523_143642

Håper du starter med fylte lager både med karbohydrater og væske neste gang du stiller i et maratonløp.
Lykke til med løpet!!