Trening som jeg gjorde som 16 åring, satset mest på langrenn, men hevdet meg godt i friidrett

FullSizeRender

Jeg har før skrevet litt om min trening som 16 åring, men det var veldig skjematisk fremstilt. Dette som jeg legger ut i dag er litt enklere og ikke fullt så detaljert, men de viktigste elementene er kommet med.

Dette året gikk jeg 1. året på videregående og skolen la ikke akkurat forholdene til rette for at jeg skulle greie å kombinere toppidrett og skole.

Men viljen min var så sterk til å greie det , så det gikk jo på et vis, selv om jeg var veldig mye borte fra undervisningen.

Jeg har prøvd å skrive ned det jeg gjorde av trening gjennom hele året. Det ble mange konkurranser både på ski, terrengløp og baneløp. Sikkert mer enn 50 konkurranser i løpet av det året jeg var 16 år.

  • 6 – 11 treningsøkter pr. uke (8 -16 t)
  • 2 – 3 intervall økter (ca. 1.00 t pr. økt)
  • 3 – 4 rolig langtur 1 – 3 t
  • 2 – 3 g rulleski (45 min – 1.15 t)
  • Noe generell styrketrening
  • Konkurrerte mer enn 50 ganger i løpet av dette året.

God skisesong. Nr.1 Junior NM ski, NM vinner stafett senior. Deltok i junior VM ski. Nr. 2 stafett VM-junior. Første året jeg ble slått av jevngamle. Tilbakegang i friidrett, men løp 3000 m på ca. 9.30 min. Trente mest mot skisesongen da det var langrennsløper jeg ønsket å bli.

Trenger du råd og hjelp med treninga di mot målene dine ta kontakt