Trening som jeg gjorde som 19 åring (1976)

 

 

FullSizeRender

Dette blogginnlegget har jeg lagt ut før, men jeg får veldig mange spørsmål fra løpere/trenere om hvordan jeg trente som ungdom og i dette innlegget forteller jeg om min trening som 19 åring . Da var min hovedidrett langrenn.

Også dette året satset jeg mest på langrenn, men jeg løp endel baneløp og terrengløp, men hadde ikke noen fremgang. Tror det kom av for mye monoton løping/trening.

  • 8 – 14 treningsøkter (10 – 20 t)
  • 1 – 2 intervall økter
  • 4 -7 rolig langtur (1 – 4 t)
  • 4 – 5 rulleski, en av disse intervall
  • Noe generell styrke, sirkeltrening uten vekter

OL – sesong (Sefeld vinter OL) hvile fra skole for å satse mot skisesongen. Jobbet noe, men trente mest. Tror jeg trente for monotont og med for lite gnist. Hadde for mye tid så det ble mye trening for å slå i hjel tid og  for å samle treningstimer i treningsdagboka. Er det noen som kjenner seg igjen? Ikke fremgang, jeg tror selv det kom av at jeg trente for mye alene og for monotont. Da snøen kom gikk, gikk og gikk jeg på ski 20 – 27 t i 4 – 5 uker ble utslitt.

Beste resultat denne skisesongen var en 2.plass NM 5 km. Vi vant også NM stafett. Kom med til Olympiaden i Sefeld 1976, men fikk ikke gå noen distanse. Skuffende sesong, og jeg var ikke akkurat noen racer med løpe/piggsko heller denne sesongen. Ja det gikk generelt litt tungt, men jeg bestemte meg for å komme tilbake å gjøre de store resultatene igjen.

Det fikk jeg heldigvis gjort noen år senere og da med piggsko og ikke på langrennski. Så mottoet er !! Ikke gi opp dersom du får en – to tunge sesonger. Det gjør deg høyst sannsynlig bare enda bedre.

Lykke til!!

Trenger du råd og hjelp i treningsarbeidet? Ta kontakt med Team Kristiansen