Hvor lang tid skal man hvile etter et maratonløp?

Hvor lang tid skal man hvile etter et maratonløp?

Hvor lang skal man restituere etter et maratonløp? Her er det mange meninger. Min erfaring er at man tar det helt med ro i 2-4 uker. Og da vil du spørre ? Hva er helt med ro? Selv tok jeg 2-4 uker  rolig trening (lett jogg i 20 – 40 min et par ganger i uka)/hvile etter mine maratonløp. Etter vår maratonløpet tok jeg ca. 2 uker med veldig lite trening for så og begynne opptreningen mot baneløp og andre kortere gateløp og terrengløp, som kom på våren sommeren.

Etter høst maraton løpet tok jeg 4 uker fri, ja helt fri 3 – 4 uker. Bare noen sporadiske joggeturer.  Dette for at kroppen min skulle ta seg inn etter en hard påkjenning og etter mange uker/måneder med mye trening mot et mål. Spesielt viktig var det og ta det med ro etter at jeg hadde gjort det godt. Da glemmer man ofte at man er sliten og litt ”lei” systematikk og treningsplaner. Derfor fant jeg ut (etter at jeg hadde gått på denne feilen EN gang) at etter et maratonløp må man hvile seg for så og trene seg opp til nye mål.

Mulig du har erfart noe annet, men alle kropper trenger nok litt hvile, ikke bare fysisk, men også mentalt. Så mitt råd er ta deg en god pause fra trening etter et maraton løp, da er du mer frisk og opplagt både mentalt og fysisk til neste løpemål settes.

Trenger du råd og hjelp hvordan trene mot dine mål? Ta kontakt med oss i Team Kristiansen, vi hjelper deg gjerne!!