Min utvikling som idrettsutøver fra jeg var 15 år til jeg var 30 år (Del 2)

Skjermbilde 2015-09-02 kl. 22.18.08

 

Jeg fortsetter med min lille historie om hvordan jeg ble en verdens ener i langeløp. Dette er ikke noe unik historie, men jeg håper den kan være med å hjelpe både trenere og utøvere til å forstå at veien kan være både lang og kronglete.

Det som er det aller viktigste talent er en sterk indre motivasjon og ikke minst riktige støttespillere, da kan man nå veldig langt dersom man ikke gir opp underveis. Jeg snakker av egen erfaring. Jeg var en av landets beste langrennsløpere i jente/junior klassen. (Jeg vant alle renn jeg deltok i fra jeg var 12 år til jeg var 16 år)

Deretter kom glassfiberskiene og litt andre typer begynte og hevde seg. De som var noe sterkere og med bedre skiteknikk, jeg hadde stort sett hatt utbytte av min gode Max O2 og aerobe kapasitet. Jeg drev parallelt med langrenn og friidrett til jeg var 24 år og ferdig studert Bioingeniør. Deretter ble det jobb og friidrett. Det angrer jeg ikke på.

I tabellen under kan dere se min utvikling på trening, konkurranser med mer. Jeg har alltid likt å være ute og bevege meg og da gjerne uten at jeg har tatt i så mye (ca. 88 – 94% har vært rolig trening) Husk også at transport til/fra skole og trening ikke er med i denne tabellen. Jeg har alltid likt å konkurrere, så det ble ganske mange konkurranser pr. år, men det er jo fin trening både fysisk og psykisk. Styrketrening har jeg aldri drevet så mye med, men litt har det vært i form av lett sirkeltrening og rulleskitrening da jeg var skiløper og vanlig enkel sirkeltrening da jeg var løper.

Tabellen forteller at jeg gjorde mye spenst/hurtighet da jeg var 29 – 30 år , men denne hurtighetstreningen var stort sett Stigningsløp etter alle løpeturer som var kortere enn 1.00 t. Disse små tiltakene gjorde meg rask nok til å løpe på 30 min på 10 000 m. Som dere ser av tabellen har jeg ikke brukt mye tid bevegelighet, men jeg har jo drevet med litt dans/turn i oppveksten, så der er det nok litt skjult bevegelighet som ikke har kommet frem i tabellen. Men jeg mener jo at denne form for trening trenger ikke vi som langdistanseløpere å bruke mye tid på.

Treningstid fordelt på treningsformer:

t: treningstimer

n: treningshyppighet

% fordeling på treningsformer

Denne serien  om min utvikling som idrettsutøver vil fortsette, så er du interessert så følg med!

 

 
Team Kristiansen hjelper alle i alle aldersgrupper med å finne riktig trening mot de mål man har satt seg. Ta kontakt da vel