Sykkel-landslaget på truger

Norges Cykleforbund har hatt Landslagssamling på Toppidrettssenteret. 43 junior og U23 syklister fra både landevei som terreng var samlet, og her var både jenter som gutter. Det var lagt opp til et variert program med både fordrag, mediatrening, sirkeltrening, langrenn, sykkel og truger.Ingrid Kristiansen truger

Trugetreningen var lagt inn for å skape litt variasjon og forandring. Fotens bevegelsesmønster i gang med truger er ikke så ulikt et sykkeltråkk. Spesielt hofteleddsbøyerne får god trening i løfet av truga. Trugeløypa bar rett ut i “bushen”, dette er også det fine med denne aktiviteten, man kan stort sett gå hvor som helst uavhengig av veier og stier. Det var også en veldig inkluderende altivitet, i motsetning til en skitur som fort skiller gruppa veldig tidlig pga. varierende skiferdigheter. Alle var mer eller mindre likeverdige i ferdigheter på trugene. Kan du gå, – ja,  – så kan du truge.Ingrid Kristiansen truger