NM terrengsykkel Rundbane 2013 er over og Lillehammer CK gjennomførte et fantastisk arrangement

I helga arrangerte Lillehammer CK NM i terrengsykkel rundbane og arrangementet er noe av det beste jeg har vært på, og jeg har vært på mange ritt de siste 5 – 6 årene. Arrangøren hadde laget fantastiske løyper i området rundt Lysgårdsbakken. Jeg fortalte på torsdag (i bloggen)at jeg alltid går/løper rundt disse løypene før start og i helga var intet unntak. Løypa i Lillehammer var krevende både oppover og nedover, med mange høydemeter pr. runde. Start og mål var like ved Lysgårdsbakken og løypa startet opp deler av den krevende ballettbakken. [quote float=”right”]De utøverne som skulle rundt denne løypa har store ferdigheter på sykkel, for det var krevende nok å løpe/gå rundt[/quote] Det var en del tekniske partier med steiner, jordbunn, bratte nedkjøringer med masse store og små steiner, røtter og ikke minst klatring på krevende stier og steinpartier. De utøverne som skulle rundt denne løypa har store ferdigheter på sykkel, for det var krevende nok å løpe/gå rundt. De fleste deltakerne jeg snakket med der oppe var meget fornøyd med løypa og synes det var veldig gøy å sykle i den. Selv om det skjedde noen uhell både med noen utøvere og selvfølgelig med noen sykler under rittene både lørdag og søndag, men det hører med til denne sporten.

I kvinneklassen var det et super bra felt med den ferske Verdensmesteren i Terrengsykkel Maraton, Gunn Rita Dahle Flesjå i spissen. Hun fikk bra konkurranse fra Lene Byberg, Heidi Sandstø (NM vinner i 2012), Ingrid Bø Jacobsen og Elisabeth Sveum. Det ble en ventet seier for Gunn Rita, og et kjempemoro ritt å se på for oss tilskuere. Bare så synd at ikke flere har fått opp øynene for denne fantastiske sporten.

[quote float=”left”]Arrangementet er noe av det beste jeg har vært på, og jeg har vært på mange ritt de siste 5 – 6 årene[/quote] Til slutt skulle menn senior ut å sykle den krevende løypa 6 ganger. Her var det mange jevne gode ryttere som kunne vinne på en god dag. Fjorårs vinner Håkon Ausdal var dessverre ikke med, da samboeren hans hadde vært med i ulykke på sykkel bare et par dager før NM. Men ryttere som Ola Kjøren, Edvard Vea Iversen, Truls Engen Korseth, Ole Hem, Henrik Kippernes, Fredrik Fang Liland og Sondre Kristiansen var på startstreken for å kjempe om NM tittel. Det skulle bli et spennende ritt med noe knall og fall, men trenden viste seg tidlig. Det var førsteårs senior løper Edvard Vea Iversen som var den sterkeste rytteren og vant et vel fortjent NM gull. På de neste plassene kom Truls Engen Korsæth, Ola Kjøren og Sondre Kristiansen. Det har aldri vært et slikt jevnt og fyldig herre felt i NM terrengsykkel Rundbane. Vi får håpe denne trenden fortsetter, og at vi etter hvert får ryttere som hevder seg i både VM og OL også i herreklassen i terrengsykkel. Til slutt vil jeg få takke Lillehammer CK for et fantastisk arrangement på alle måter. Det var moro å være tilskuer, og vi koste oss og jeg er sikker på at jeg har mange med meg på denne takken til Lillehammer CK.