Slik kan du lykkes med nyttårsforsettene

 

Hvordan er det med deg? Har du satt deg noen mål for det nye året?  Da mener jeg ikke bare mål om å begynne å trene, bli slankere, slutte å røyke osv. men rett og slett noen mål for jobben, familien eller annet. Er du klar for forandringer i 2014? Jeg vil her komme med noen tips på hvordan du kan nå målene dine for kommende år. De fleste av oss har nyttårsforsettene som har med kropp og helse og gjøre. Vi har vel erfart  mange av oss at nyttårsforsettene ofte er forgjeves fordi vi ”sprekker” etter  noen få uker. Dette er ofte pga. at vi har for mange og for høye mål som er vanskelig og nå. Hva skal til for å holde ut litt lengere enn noen få uker inn i det nye året? Jeg skal prøve å komme med noen  råd. Kanskje ett av de viktigste rådene er å være MER tilstede der en ER, altså ikke på Facebook, mail eller i mobilen til en hver tid. Kanskje en av de beste og viktigste rådene er og slå av alt noen timer hver dag og være sammen på ”gammel” måten. Ja rett og slett snakke sammen i hverdagen. Når det gjelder andre mål kan kanskje de 5 punktene under fortelle sitt?

 

 1. Målsettingen må være realistisk. Ikke for mange ting som skal forandres på en gang
  1. Røykeslutt
  2. Slanking
  3. Mer trening
 2. Nøy deg med en ting om gangen
 3. Du bør ha  flere delmål som hjelper deg med motivasjonen underveis
 4. Finn en eller flere  aktivteter/treningsformer du liker
 5. Ha det gøy

 

Riktig målsetting er viktig for å nå målet:

Målsetting er viktig og den må være noe å strekke seg etter, men ikke så ”hårete” at den er uoppnåelig. Kanskje et eller flere delmål kunne være noe  for å virkelig nå det store målet for 2014? Dersom målet ditt er at du skal trene mer i det nye året, så start med noe du vet du kan gjennomføre (for eksempel trene 1-2 ganger i uka) Det er mye bedre enn å legge lista så høyt at du må gi deg etter noen få uker. Den feilen har vel de aller fleste av oss gjort tror jeg. Kanskje lurt å prøve en annen taktikk dette året. Det samme gjelder dersom en skal ned[quote float=”right”]Kanskje ett av de viktigste rådene er å være MER tilstede der en ER, altså ikke på Facebook, mail eller i mobilen til en hver tid.  Ja rett og slett snakke sammen i hverdagen.[/quote] noen kilo (start pent og bli motivert ved at du greier det litt etter litt.) Dersom du har tenkt å bli flinkere til å spise sunnere så gjør det samme med forandring av matvanene. Ikke rett på bare sunn ny mat, men gjør forandringen gradvis. Unn deg litt av det usunne av og til, det skader ikke med litt kaker, sjokolade ol dersom det ikke blir for ofte. Nå går vi snart inn i jula med alle dens fristelser både når det gjelder mat og drikke, ja det er ikke akkurat den sunneste tida i året. Mitt råd er kos deg med familie, venner god mat og drikke i denne mørketida. Prøv også og trimme/trene litt  i denne juletida, gjør noe gøy sammen venner eller familie (skileik, aketur, skøytetur e.l), da er det lettere og starte med blanke ark og prøve å gjøre forandringer i det nye året!

 

God jul og Godt nytt aktivt år!!