Av mangel på vinter og snø valgte vi en litt annerledes tur.

For oss som har feiret jul i Oslo i 2013 uten snø og skimuligheter, har det vært  utfordrende å finne på noen meningsfulle trimturer. I år har vi gjort en vri. I dag 28/12 tok vi T –banen fra Holmen (Østerås banen) til Bogerud (T – bane linje 3) . For oss som ikke er så kjent med T – bane nettet i vår egen by, er bare en slik T – bane tur moro. En får sett deler av byen en bor i , og som vi sjelden besøker. Moro! Men for oss var det også viktig å få oss en tur (trimtur midt i juleselskapene og all julematen) så vi pakket litt mat, sjokolade, mandariner og satset på en fin tur fra Bogerud hjemover. Turen til Bogerud gikk greit med T – banen. Jeg hadde gjort ”hjemmeleksa” mi før vi drog , så vi hadde med oss turkart over Oslo sør (får de gratis på bl.a. biblioteket)   

Turen startet på en fin tursti fra stasjonen og ned til Østensjøvannet, vi gikk langs vannet en stund før vi tok av en annen fin tursti som skulle føre oss ned mot Ekebergsletta. De stiene/veiene vi fulgte var godt merket, så med litt orienteringssans og kart var det ikke vanskelig å finne frem. Vi passerte Europaveien ved Ryen krysset og fulgte en flott sti i naturskjønne omgivelser ned til Ekeberghallen. Turen fortsatte deretter gjennom Ekebergskogen, der vi fikk sett noen av de nye skulpturene som er satt opp der. Virkelig flott og moro. Vi passerte Ekeberg restaurant for så å sette kursen videre ned til Gamlebyen hvor vi passerte  Middelalder parken, Klosterenga, Oslo kretsfengsel for å nevne noe. Vi fikk også oppleve det yrende livet som er på Grønland. Turen vår gikk videre til Karl Johans gate, hvor juledekorasjonene var det eneste som fortalte oss at det var vinter og jul. Vi gikk til Nasjonalteateret  stasjon og tok T – banen tilbake til Holmen stasjon. Dette var en flott utflukt som jeg vil anbefale til flere som ønsker å bli litt kjent i sin egen by både på T – banen og på turveiene som vi har rundt oss i de fleste bydeler.