En fantastisk dag i kajakk på Eidangerfjorden – Ormerfjorden – Langangsfjorden

Startet dagen med frokost ute i hytteveggen på Kotøya, vårt ferieparadis i Eidangerfjorden, bare 7 km fra Porsgrunn sentrum. Vi bestemte oss raskt for at i dag skulle vi ta en dag på fjorden i kajakk. Vi pakket ned både mat og drikke for en hel dag, for vi vet det at en padle tur kan ta mye krefter, spesielt dersom en får vind og bølger. Jeg driver og tester ut Garmin Vivofit bånd og ny Garmin klokke 620, så de startet jeg opp da turen begynte. Og dette skulle vise seg og være et interessant eksperiment, når det gjelder energiforbruk og forskjellige aktiviteter. Jeg kommer tilbake med resultatene på dette etter hvert. Turen gikk utover Eidangerfjorden i lite eller ingen bølger og vind og det var herlig. Vi passerte Oksøya, Sandøya og Løvøya før vi satte kursen innover Langangsfjorden. Fremdeles flotte forhold for kajakk, og sola skinte fra skyfri himmel. Dette er virkelig liver. Jeg synes det er flott å variere min fysiske aktivitet fra ukedagene, der jeg stort sett har løpe – eller stavgangs grupper. Mye sykling til diverse gjøremål blir det også, så det er ikke noe i veien med aktivitets nivået til ”gamla”. Da vi kom innerst inne i Eidangerfjorden gikk vi i land på en øy for å fyre opp primusen og lage oss litt lunch, men da oppdaget vi et rede med 7 svane egg, så vi flyttet oss ganske raskt. Etter en fin lang rast med mye god mat og drikke satte vi kursen hjemover. Da var det litt mer bølger og vind, så turen ble noe tyngre, men desto moroere. Vi fikk utfordret armene skikkelig. Deilig når vi kjørte inn i vår egen fjord fordi da fikk vi med vind, så de siste 3 km gikk greit unna. Herlig å komme hjem til vårt lille paradis etter en fantastisk dag på sjøen i kajakk. Du verden så lite som skal til for å få en god opplevelse ved bruk av kroppen bare en har litt fantasi og kreativitet. Men tilbake til mine nye Garmin produkter.

 

bilde 5

Sammendrag på Garmin 620:

Avstand 32,15 km
Tid 5.08 timer
Kalori forbruk 1153
   

 

bilde

 

Mens min   Garmin Vivofit viste: At jeg hadde beveget meg mindre enn ½ distansen, men at jeg hadde brukt flere kalorier. Dette forteller meg at det er store variasjoner på hva disse forskjellige ”dupedittene” forteller oss. Det er en viktig funksjon jeg ikke brukte denne dagen og det var puls beltet. Mulig jeg hadde fått  mer sammen fallende data da. Det skal jeg prøve neste gang jeg legger ut på en lignende tur.