Forslag til mølle økt for løpere som ønsker å løpe 5 km fortere enn 20 min. (Vintertrening)

Søndag 5/1 tok vi beina fatt og gikk en fantastisk tur i marka, dessverre ikke på ski. Som gammel toppidrettsutøver er jeg vant med å finne de beste løsningene for å nå målene mine.   Etter 2.30 timers gang gjennom marka (ca. 13 km ) avsluttet jeg dagens tur med 8 km løp på mølla. Jeg skiftet sko fra mine fantastiske Asics piggsko til Asics DS trainer og var klar. [quote float=”right”]Jeg/vi har jo enda en del muligheter for progresjon fremover vinteren/våren.[/quote] Jeg startet forsiktig med oppvarming i 15 – 20 min på 5.00 min/km. Deretter hadde jeg som plan å løpe 3 km på 12 min som er en Ok fart (midt på vinteren) for en som har lyst til å løpe under 20 min på 5 km når våren kommer. Jeg/vi har jo enda en del muligheter for progresjon fremover vinteren/våren. Jeg vil selv prøve øktene og se på min fremgang både når det gjelder fart og lengde på den harde delen av treningsturen. Under ser du forslaget på dagens treningsøkt. Prøv den og følg med på bloggen fremover. Kanskje jeg kan hjelpe deg til å nå målene dine for løpssesongen 2014.

Lykke til!!

Hilsen Ingrid

Oppvarming 15 – 20 min 5 .00 min/km

1 km 4.10 min/km

1 km 4.00 min/km

1 km 3.50 min/km

Jogg ned 10 min 5.00 min/km