Tsjekkisk XCO 2014,( UCI ritt terrengsykkel i Tsjekkia)

I helga drog vi til Teplice i Tsjekkia for at Sondre skulle få delta i et UCI ritt klasse C1. Han trengte en skikkelig konkurranse og fant ut at dette rittet kunne være en flott gjennomkjøring. Han var litt uheldig og fikk ikke delta for Norge i et WC – terrengritt i Sør –Afrika tidligere i påska, derfor denne turen. Men det skulle vise seg at her i Tsjekkia var konkurransen meget sterk, selveste OL mesteren fra London var med og vant konkurransen. Arve og jeg var med som hjelpe mannskap og vi har ikke så mye erfaring fra internasjonale ritt. Her nede i Tsjekkia er terrengsykkel meget populært og det var mange med i senior herrer (ca. 100 stykker) fra mange forskjellige land. Jeg stod på teknisk sone og gav Sondre drikke og skulle gi han assistanse dersom noe teknisk skulle skje med sykkelen. Men heldigvis gikk alt dette greit.

Sondre sier selv dette om rittet :”Løypen vi syklet var 4,4 km med 95 høydemetre. De bakkene som var var korte og bratte og det tekniske besto for det meste av bratte og svingete utforkjøringer. Trek’en fungerte perfekt dette rittet også, og jeg hadde ingen tekniske problemer. Til start var flere profilerte navn, deriblant regjerende olympiske mesteren Jaroslav Kulhavy som også vant rittet. På start sto jeg på andre rekke og jeg kom meg bra ut (rundt 25) det ble satt høy fart fra start og jeg tapte et par plasser på første runden. Planen for rittet var å klare å holde et jevnt bra trøkk hele veien og ikke stresse. Vi skulle kjøre hele 8 runder, så jeg viste at jeg måtte bruke kreftene litt smart. Videre ut i rittet kjørte jeg meg litt oppover, og etter 4-5 runder lå jeg på 19-20 plass.

Da det gjensto 2 runder begynte jeg å merke kjøret og trøkket opp de bratteste partiene gikk litt ned. Mistet et par plasser på slutten og en del tid til teten. Kom til slutt inn på 22. plass litt over åtte minutter bak vinneren. Er alt i alt fornøyd med rittet, men litt kjipt å ikke ta poeng. Trodde nok at det ikke skulle være så mange gode på start, men rittet var kult og jeg drar gjerne ned igjen!”

Det neste nå blir Norges Cup åpningen 26 -27/4, før to ritt i Østerrike med landslaget i månedsskiftet april-mai.