1. og 2. NC-terrengsykkel ritt sesongen 2014 på Fiskum

Sist helg ble årets to første Norges Cup i terrengsykkel arrangert i Fiskum. Det ble to flotte dager både for oss tilskuere og sykelistene. Lørdagens ritt besto av tempo enkeltstart i søndagens rundbaneløype. Fint vær og bra stemning førte til et fint arrangement i fine omgivelser. Rundbanerittet på søndag hadde UCI status og derfor hadde flere dansker og svensker tatt turen til rittet for å sanke UCI poeng. Det er utrolig bra at ryttere fra nabolandene tar turen, slik at vi får litt annen matching enn det vi vanligvis har her i Norge. Til tross for utenlandsk deltagelse var det Ola Kjøren som stakk av med seieren, grattis! Bak han var det to dansker og en svenske før Sondre Kristiansen på 5. plass og Edvard Vea Iversen på 6. Plass. Sondre var fornøyd med lørdagens ritt, men ser frem til rundbanerittet på søndag. Det er det som passer han best, at konkurransetid er mer enn 10 min. Søndagens rundbaneritt gikk i samme runde som lørdagens tempo, en løype på 4,2 km i en teknisk krevende løype (senior menn kjørte 8 runder). Der rytterne måtte rundt krappe svinger og korte bratte bakker både opp og ned. Selv går jeg alltid rundt løypene før start, og er like imponert hver gang at det virkelig går ann og sykle rundt disse løypene i så stor fart som de beste gjør. Ja, det er en imponerende ferdighet disse rytterne har på sykkelen. Sondre Kristiansen startet som alltid meget offensiv, men det skulle vise seg at noen av de andre rytterne ble litt for sterke etter hvert. Løypa var ikke den tøffeste løypa i forhold til antall høydemetere, men av mangel på lange bakker ble det heller til over middels høyt trøkk igjennom hele runden. Det ble litt spredning ganske raskt og Sondre ble liggende på 5. plass gjennom hele løpet. Tapte nok det meste på andre runden i forhold til Edvard Vea Iversen og de andre 3 som lå foran. Han klarte å holde trøkket og avstanden lå hele tiden mellom 30-40 sekunder bak Edvard, mens de tre andre kjørte litt mer i fra. Emil Linde fra Sverige ble liggende bak Sondre og jage, og en liten periode var han veldig nærme. Sondre kom til slutt på 5. plass og noen UCI poeng rikere. Han var godt fornøyd med løpet og hvordan kroppen fungerte, så han ser frem til å sykle ritt i Østerrike neste helg! De norske terreng sykelistene drar nedover med landslaget nå på onsdag. Turen går først til Haiming og deretter Graz. Det er mange spennende konkurranser de norske terreng sykelistene har i de nærmeste ukene. Vi følger spent med både når det gjelder kvinner og menn (junior og senior) som skal ut i den store verden og teste formen blant de beste terreng sykkelistene i verden.

Lykke til!!

 

Ola Kjøren

Ola Kjøren i fint driv. Olas hjemmeside kan besøkes HER

Edvard Vea Iversen

Edvard Vea Iversen jager på de 3 foran. Edvards hjemmeside HER.

Sondre kristiansen

Sondre kristiansen greide aldri og ta igjen Edvard, men gjorde et tappert forsøk. Sondres hjemmeside HER.

Resultater på lørdagens tempo, menn senior:
1. Ola Kjøren Norge 10.18.9
2. Sebastian Fini Carstensen Danmark 10.19.6
3. Emil Linde Sverige 10.32.5
4. Louis Bendixsen Danmark 10.35.2
5. Sondre Kristiansen Norge 10.38.6
6. Edvard Vea Iversen Norge 10.43.7
7. Fredrik Haraldseth Norge 10.46.4

Søndagens rundbaneritt, menn senior :
1. Mathias Wengelin Sverige 1.28.01
2. Sebastian Fini Carstensen Danmark 1.29.42
3. Ola Kjøren Norge 1.29.47
4. Edvard Vea Iversen Norge 1.31.21
5. Sondre Kristiansen Norge 1.31.54
6. Emil Linde Sverige 1.32.21
7. Niels Rasmussen Danmark 1.33.39