Mindre støl med vannmelon juice?

index 

Er du en av de som synes det er ubehagelig med støle/stive muskler etter trening? Da kan faktisk vannmelon være noe som kan hjelpe deg. Et forskerteam fra Spania har funnet ut at om man drikker en ½ liter vannmelonjuice rett før trening vil vi bli mindre støl/stiv etter treningsøkta. Høres ikke det flott ut? Eller er det for godt til å være sant? Årsaken til denne effekten er at vannmelon inneholder rikelig av aminosyren L – citrulline, som bl.a. øker blodgjennomstrømningen til musklene. Stølhet kommer som et resultat av at vi gjør trening (øvelser) vi ikke er vant med, altså en betennelsesprosess i muskler og sener. Aminosyrene i vannmelon juicen er med på å dempe dette. Det finnes også andre matvarer som kan virker på denne måten for eksempel nyper, ingefær, rødbetesaft for å nevne noe. Også fet fisk, som inneholder mye Omega – 3 kan være positivt mot støle/stive muskler.