Hva skal jeg drikke etter trening?

Foto: KK.no

 

5048737

Mange lurer på hva som er lurt å drikke etter en treningstime/tur. Og til det er det vel mange gode svar. Selv drikker jeg sjokolademelk etter de fleste treningsturene mine. Det synes jeg er en god drikk som gir meg raskt energi tilbake. Mange ernæringseksperter anbefaler også sjokolademelk etter trening, men ikke alle trenger å drikke den søte drikken. Etter en “hard” treningsøkt, er det viktig å få i seg mat og/eller drikke så fort som mulig. Sjokolademelk er en god restitusjonsdrikk etter trening. Den inneholder en fin mix av proteiner, karbohydrater og fett som trengs etter en trenings time. Proteinet hjelper til å bygge opp muskler, karbohydratene bygger opp de tomme glykogen lagrene. Det finnes nok mange eksempler på mat som har samme effekt, men det er lettere å drikke noe godt enn å spise noe rett etter en treningsøkt. Det synes iallefall jeg.

Passer ikke for alle: Sjokolademelk er en god restitusjonsdrikk for noen, men det er ikke alle som bør drikke ett/to glass sjokolademelk etter trening. Mosjonister som ikke trener mer enn 1-2 lette treningsøkter i uken, vil få i seg for mye energi hvis de drikker sjokolademelk etter trening. Sjokolademelk rådet er vel ment for de som trener både hardt og ofte. Er du derimot en som trener fire-fem dager i uken, og har økter som varer i minst en time med høy intensitet, er det viktig å få i deg noen raske karbohydrater rett etter trening. Da er sjokolademelk topp. Dette er et enkelt drikkeråd jeg har funnet ut er enkelt og godt for meg. Prøv det og se om du synes det fungerer for deg.

Lykke til med treninga!!