Vår, det er løpetid!

Ingrid-Kristiansen-Personlig_Coaching_Trening_Lopetrening_Running

Det ble en brå slutt på skisesongen i år. Og jeg som var i så god skiform. Ja, utfordringen er så å prøve og holde på denne formen. Vi driver med flere aktiviteter som kan hjelpe deg. Vil du beholde overkroppsformen er trening med staver i motbakke noe skiløpere har drevet med i generasjoner. I dag kalles dette også for stavgang eller Nordic Walking. Når isen blir borte fra vann og fjord er SUP eller ståpadling utrolig god trening for overkroppen. Så har vi jo løping da. Ikke så mye overkroppstrening, men desto mer for underkropp og motor eller hjerte om du vil.

Du har kanskje vært på mange og lange skiturer i vinter. Det fine med løping er at man trenger ikke holde på i timevis for å få utbytte. En løpeøkt mellom 45 og 90 min skulle kunne dekke de flestes løpebehov. Her må vi også komme med en liten advarsel. Vær litt forsiktig med løpingen din nå tidlig i sesongen. Spesielt om du ikke har løpt noe særlig i vinter. Begynn veldig forsiktig, og øk mengden veldig sakte. Start med 1 til 2 ganger i uka, med rolig tilvenning på mykt underlag. Etter en uke øker du med en ekstra økt, men fortsatt ikke for lange turer, la oss si 40-60 min.

Løping består egentlig av mange hopp, dette gir en helt annen belastning i forhold til å stå på et par ski eller sitte på en sykkel. Hver landing med foten er en brutal bråstopp, dette belaster muskler, ledd og sener enormt.

Langrennstrening gjør en spesielt sterk i lår og setepartiet i tillegg til overkroppen. Løping krever mye mer leggstyrke, og det tar tid å få denne styrken opp etter skisesongen. Du ser det med en gang når en skiløper begynner løpssesongen. Stilen er veldig sittende, og de drar seg mer fram med lårene. En løper løper med leggene mens en skiløper løper med lårene.

Typiske skader og plager med for brå start på løpssesongen er achilles betennelse, ømme ledd og stiv muskulatur.

Lyst til å være med å trene intervaller i løpegrupper? Meld deg på i mine grupper da vel.