Mølleøkt : oppstart til en ny løpesesong 2017!!

 fullsizerender

Jeg har alltid likt å løpe litt på mølle på høsten, vinteren ja vår og sommer også. Det gjorde jeg alle de årene jeg var i verdenstoppen på langdistanse. Men jeg synes det er viktig at man løper (eller trener andre aktiviteter ute parallelt). Dette for å få variasjon i treningsarbeidet og ikke minst for at man skal få variert belastning på kroppen.

I den senere tid har jeg stort sett gått med staver (BungyPump, ekstra god trening både styrke og kondisjon. Har du ikke prøvd det så vil jeg virkelig anbefale det.) jogget litt og ellers vært aktiv sammen mine kunder. I dag tok jeg årets 2. Mølleøkt. Denne tok jeg for å sjekke min egen form akkurat nå, og jeg var sånn passe form omtrent slik jeg trodde.

Økta var som følger: (min terskelpuls er ca. 163 – 165)

Varmet opp i 2 km på en fart på 5.25 min/km

2 km på 4.35 min/km

3 min på 5.25 min/km

2 km på 4.25 min/km

3 min på 5.25 min/km

2 km på 4.15 min/km

1 km på 5.25 min/km

Totalt ble økta litt i overkant av 10 km og jeg kom opp til min terskel puls på slutten av den siste 2 km. Det var det jeg trodde skulle skje og jeg fikk rett dessverre. Hadde vel håpet at formen var noe bedre, men her er det bare å jobbe videre med formen, slik at den blir bedre og bedre fremover vinteren og våren. Hørtes dette OK ut? Prøv økta da vel (passer kanskje best for de som løper 10 km på ca. 39 – 42 min)

Trenger du hjelp til å finne riktig måte å trene på for å nå målene dine? Ta kontakt med oss i Team Kristiansen