Er det sant at trening gjør deg i bedre humør?

 img_6222-1

 

Ønsker du å komme i bedre humør?  Da kan trening være en av de tingene du bør prioritere.  Det er gjort en studie som viser dette i klare tall. Studien viser at 20 minutter trening per dag kan være nok dersom du ønsker å komme i bedre humør. Så hvorfor ikke starte med en gang. Det vil gi både deg og omgivelsene dine mer positiv energi.

Forskerne benyttet 80 frivillige testpersoner som trente på et treningssenter. De ville nok fått de samme gode resultatene også dersom personene trente ute i naturen. Ja kanskje de hadde fått enda bedre resultater, da trening ute gir en ekstra dimensjon. Halvparten av testpersonene syklet på en stasjonær sykkel, andre halvparten løp på en tredemølle. Alle forsøkspersonene fylte ut et spørreskjema før og etter trening som målte ulike psykologiske faktorer (navn på spørreskjem: ”Exercise-Induced Feeling Inventory).  Treningen som testpersonene utførte ble gjennomført med en intensitet som den enkelte valgte selv.

Resultatene viste at treningsintensitet oppgitt i hjertefrekvens, subjektiv følelse av utmattelse og antall kalorier forbrukt var høyere hos forsøkspersonene som løp på tredemølle sammenlignet med dem som syklet. Selv om gruppene hadde ulik intensitet på treningen sin, scoret de like høyt på selvrapportert glede.

Forskerne konkluderte med at signifikante psykologiske forbedringer oppstår allerede etter 20 minutter med trening. Disse endringene er uavhengig av hvor hardt du trener, så folkens tren i minst 20 min pr. dag å bli i bedre humør!! Høres ikke det flott ut!!

Lykke til!!!

Kilde: «Acute psychological benefits of aerobic exercise: A field study into the effects of exercise characteristics»